bok

Om du läser det här är det kört!

Bosch

Författare

Beskrivning

2009-06-01
9-12

Författare

Bosch

Här fortsätter berättelsen om HEMLIGHETEN, och den är om möjligt ännu hemligare än förut …

Cassandra och Max-Ernest är så olika som två elvaåringar kan bli: Cass är katastrof-fobiker och lämnar aldrig hemmet utan sin överlevnadsryggsäck, medan Max-Ernest är en hyperaktiv och ganska humorlös kille som drömmer om att bli komiker.

I den första boken, "Namnet på boken är hemligt", drogs barnen in i ett mysterium med en gammal trollkarls dödsfall. Sedan upptäckte de att Pietro inte alls var död, och nu ska de äntligen få träffa honom. De ska också svära eden för att bli medlemmar i Terces-sällskapet och en gång för alla bekämpa Midnattssolens mästare - tror de i alla fall.

Istället råkar Cass och Max-Ernest ut för en glupsk liten gubbe som föddes i en flaska för 500 år sedan. Förutom att vara elak och rymningsbenägen är han nyckeln till HEMLIGHETEN och måste därför skyddas till vilket pris som helst (en ganska otacksam uppgift för våra hjältar). Vissa hemligheter mår helt enkelt bäst av att förbli hemliga …

Ett mystiskt berättarjag, svartvita illustrationer, ordlekar och anagram driver den oerhört spännande och roliga berättelsen framåt och engagerar läsare i alla åldrar!

Ja, vem är författaren? Också det är en gåta. Sanningen kommer att avslöjas - så småningom ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

If you're reading this it's too late

Originalspråk

Svenska

Översättare

Marita Palm

Serie

Hemligserien

Publiceringsdatum

2009-06-01

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129670127

Antal Sidor

384

Ryggbredd (mm)

34

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.748

Bredd (mm)

154

 

Om du läser det här är det kört!

Om boken

Här fortsätter berättelsen om HEMLIGHETEN, och den är om möjligt ännu hemligare än förut … Cassandra och Max-Ernest är så olika som två elvaåringar kan bli: Cass är katastrof-fobiker och lämnar aldrig hemmet utan sin överlevnadsryggsäck, medan Max-Ernest är en hyperaktiv och ganska humorlös kille som drömmer om att bli komiker. I den första boken, "Namnet på boken är hemligt", drogs barnen in i ett mysterium med en gammal trollkarls dödsfall. Sedan upptäckte de att Pietro inte alls var död, och nu ska de äntligen få träffa honom. De ska också svära eden för att bli medlemmar i Terces-sällskapet och en gång för alla bekämpa Midnattssolens mästare - tror de i alla fall. Istället råkar Cass och Max-Ernest ut för en glupsk liten gubbe som föddes i en flaska för 500 år sedan. Förutom att vara elak och rymningsbenägen är han nyckeln till HEMLIGHETEN och måste därför skyddas till vilket pris som helst (en ganska otacksam uppgift för våra hjältar). Vissa hemligheter mår helt enkelt bäst av att förbli hemliga … Ett mystiskt berättarjag, svartvita illustrationer, ordlekar och anagram driver den oerhört spännande och roliga berättelsen framåt och engagerar läsare i alla åldrar! Ja, vem är författaren? Också det är en gåta. Sanningen kommer att avslöjas - så småningom ...

Bosch

Om du läser det här är det kört!

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9