bok

Året runt med dinosaurierna

Elisabeth Havercroft

Författare

Beskrivning

2008-05-05
3-6

Författare

Elisabeth Havercroft

Här kryllar det av dinosaurier! Här får den lilla dinoälskaren frossa i maffiga uppslag där dinousarierna hotas av fruktansvärda oväder och av varandra. Men också ta del av deras bus och lek.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

The world of dinosaurs through the year

Originalspråk

Svenska

Översättare

Titti Persson

Publiceringsdatum

2008-05-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668674

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

272

Vikt (kg)

0.471

Bredd (mm)

272

 

Året runt på piratskeppet

Om boken

Titta in i piratskeppet (om du törs)!
Det är galet, spännande och kul på piratskeppet! Följ med när piraterna seglar ut och havet ligger stilla. Plötsligt hamnar sedan piraterna, papegojan och den lilla skeppsapan mitt i en våldsam storm med blixtar och hemska skyfall. Desperat måste de kämpa för att hålla sig kvar ombord.

Elisabeth Havercroft

Året runt på piratskeppet

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården