bok

Hemska små monster

Läs och rys - Hårresande historier från spökhotellet

Jamie Rix

Författare

Steven Pattison

Illustratör

Beskrivning

2008-08-27
6-9

Författare

Jamie Rix

Illustratör

Steven Pattison

Inlåsta på spökhotellet finns en hoper riktigt hemska monster till barn. Det de har gemensamt är att de har gjort sig skydliga till groteska fall av fåfänga, glupskhet, lathet och själviskhet.

En samling helt vilda berättelser som kommer få dig att skratta hejdlöst, samtidigt som håret reser sig på dig och kalla kårar kryper längs din ryggrad ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Grizzly tales: Nasty little beasts

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lena Ollmark

Publiceringsdatum

2008-08-27

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669190

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

135

 

Miljömonster och planetplundrare

Om boken

Besök spökhotellet och låt natti-natti portien berätta ett par av berättelserna från gästboken...eller som han föredrar att kalla den: Läs och rys -boken. Brilijanta rysligheter som stannar kvar långt efter att lampan har släckts på kvällen ...

Jamie Rix, Steven Pattison

Miljömonster och planetplundrare

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården