bok

Första fina ordboken

Xavier Deneux

Författare

Beskrivning

2011-03-11
Svenska
0-3

Författare

Xavier Deneux

En stor, generös ordbok för de minsta. Kaninerna Moa och Max visar hur man kopplar ihop ord och bilder: ord om kroppen, ord om hemma, ord om inne och ute. Språket öppnar världen!

Första fina ordboken är en rolig bok som räcker länge, med glada färger och tydliga bilder. Och boksidorna är i tålig kartong som passar ivriga bläddrare.
Fin språkträning för de allra minsta (från 18 månader).

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originaltitel

Mon Imagier

Originalspråk

Franska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-03-11

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129676112

Antal Sidor

64

Ryggbredd (mm)

27

Höjd (mm)

228

Vikt (kg)

0.78

Bredd (mm)

210

Recensioner

”Boken är färgglatt illustrerad, tål hårda tag med sin hårda pärm och blad samt är illustrerad på ett gulligt och tilltalande vis” /Dagbladet Sundsvall

”Det är många ord som illustreras med roliga bilder.”/Vetlanda-Posten

 

Klappa havsdjuren

Om boken

Fiskfjäll, hajskinn eller sugfötter ...? Klappa havsdjuren - och läs om alla spännande djur som lever i havets djup!

En kul och annorlunda faktabok för de minsta. Barnet kan klappa fiskens fjäll, hajens sträva skinn och bläckfiskens sugfötter. Och får träffa många fiskar, valar, koraller och sjöstjärnor ...

Ur innehållet:
Små fiskar i vattnet
Bläckfisken - en busig typ
Hajar - inte bara elakingar
Blåvalen - havets bjässe
Delfinen - havets prins
Rockan - en rolig dansös
Sköldpaddan - en skicklig simmare

Xavier Deneux

Klappa havsdjuren

Relaterat

Stora ordboken för små tungor

Om boken

Med ord kan man rimma, ramsa och tramsa. Skoja, vrida och vända. Med ord kan nästan vad som helst hända. Orden är helt klart barnens bästa leksak. Men språket fyller också en livsviktig uppgift. Hur långt kommer den som inte kan uttrycka sig?

I Stora ordboken för små tungor är taxen Tungan, ciceron. Den snacksaliga Ordbajsaren och pigga papegojan Goja är hans assistenter, som sköter svåra ord och interaktivitet. De är välkända från tv-serien Tunggung, ett program om språket, i Bolibompa.

Vi följer med de tre karaktärerna på en resa genom alfabetet. Vi lär oss mer än 600 matnyttiga ord, som förklaras med enkla rimmade meningar. Tungan hittar även på nya, egna ord. För så är det, alla är medskapare av språket.
Med tydliga bilder, enkla förklaringar och fin interaktivitet är detta en lärorik ordbok och en sagolik källa till inspiration för barn att jobba och leka med språket.

Varje bokstav får två uppslag, tydliga och lättlästa.
Första uppslaget: En helsidesbild som introducerar bokstaven. Smakprov: "A är en användbar bokstav. Arg och artistisk, allvarlig och annorlunda."
På motstående sida alltid: Tungans tolv bästa ord, förklaring på rim plus bild. Smakprov: "Ansikte. Ingen annan har ett ansikte som mitt. Ingen annan har ett ansikte som ditt."

Andra uppslaget: Tungans "tokord", som hon bildar genom att sätta ihop två ord. Smakprov: "Apelsin + fin. Apelsinfin. Apelsinfint är allt som är orange till färgen. Som solen ibland när den går ner bakom bergen."
"Ordbajsarens krångelikrångelord", smakprov: "Arvegods. När min farfar blev gammal och dog, fick jag ärva hans bil och hans skog". De interaktiva uppgifterna, "Skoja med Goja", smakprov: "Vilket är ditt bästa ord på A? Vilket är ditt tokord på A? Vilket är ditt krångelikrångelord på A?"

Mikaela Périer, Kenneth Andersson

Stora ordboken för små tungor