bok

Första uppslagsboken

Beskrivning

2007-04-20
6-9
Hur fungerar kroppen? Hur bygger man ett hus? Vilka djur kan leva i öknen? Hur många stjärnor kan man se på himlen? Barn vill veta! Från det vi föds börjar vi utforska världen omkring oss och allt eftersom vi växer, så växer också vår värld. Första uppslagsboken börjar i mammas mage och slutar långt, långt ute i rymden. En rolig, fullmatad uppslagsbok med massor av skojiga bilder. En guldgruva för unga vetgiriga.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Ma première encyclopédie Larousse

Originalspråk

Franska

Publiceringsdatum

2007-04-20

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129666700

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

245

Vikt (kg)

0.815

Bredd (mm)

200

Relaterat

Stora frågeboken

Om boken

Hur vet man att det funnits dinosaurier? Vad gör en kung? Och var kommer egentligen mardrömmar ifrån? Barn vill veta!

I Stora frågeboken finns 288 nyfikna och kluriga frågor, och lika många lättillgängliga förklaringar. Varför får man inte köra hur fort man vill när man kör bil? Hur ser himlen ut när man står på månen? Och hur gör man spagetti? De enkla svaren presenteras i både text och bild så att det är lätt hänga med.
Uppslagsboken är indelad i kapitel: Hur var det förr? Hur är det med livet? Hur går det till? Hur är det med världen? Hur är det med djuren och växterna i naturen? Hur är det gjort och hur funkar det? Hur är det med universum? Och hur blir det sedan?

Med sina humoristiska bilder, enkla texter och spännande fakta är det här en bok som är både innehållsrik och rolig för alla vetgiriga barn - långt upp i åldrarna.

Stora frågeboken

Stora ordboken för små tungor

Om boken

Med ord kan man rimma, ramsa och tramsa. Skoja, vrida och vända. Med ord kan nästan vad som helst hända. Orden är helt klart barnens bästa leksak. Men språket fyller också en livsviktig uppgift. Hur långt kommer den som inte kan uttrycka sig?

I Stora ordboken för små tungor är taxen Tungan, ciceron. Den snacksaliga Ordbajsaren och pigga papegojan Goja är hans assistenter, som sköter svåra ord och interaktivitet. De är välkända från tv-serien Tunggung, ett program om språket, i Bolibompa.

Vi följer med de tre karaktärerna på en resa genom alfabetet. Vi lär oss mer än 600 matnyttiga ord, som förklaras med enkla rimmade meningar. Tungan hittar även på nya, egna ord. För så är det, alla är medskapare av språket.
Med tydliga bilder, enkla förklaringar och fin interaktivitet är detta en lärorik ordbok och en sagolik källa till inspiration för barn att jobba och leka med språket.

Varje bokstav får två uppslag, tydliga och lättlästa.
Första uppslaget: En helsidesbild som introducerar bokstaven. Smakprov: "A är en användbar bokstav. Arg och artistisk, allvarlig och annorlunda."
På motstående sida alltid: Tungans tolv bästa ord, förklaring på rim plus bild. Smakprov: "Ansikte. Ingen annan har ett ansikte som mitt. Ingen annan har ett ansikte som ditt."

Andra uppslaget: Tungans "tokord", som hon bildar genom att sätta ihop två ord. Smakprov: "Apelsin + fin. Apelsinfin. Apelsinfint är allt som är orange till färgen. Som solen ibland när den går ner bakom bergen."
"Ordbajsarens krångelikrångelord", smakprov: "Arvegods. När min farfar blev gammal och dog, fick jag ärva hans bil och hans skog". De interaktiva uppgifterna, "Skoja med Goja", smakprov: "Vilket är ditt bästa ord på A? Vilket är ditt tokord på A? Vilket är ditt krångelikrångelord på A?"

Mikaela Périer, Kenneth Andersson

Stora ordboken för små tungor