bok

101 saker du behöver veta ... eller inte

Richard Horne

Författare

Tracey Turner

Författare

Richard Horne

Illustratör

Beskrivning

2007-07-31
9-12

Författare

Richard Horne, Tracey Turner

Illustratör

Richard Horne

Varför är himlen blå? Hur kan en fågel stå på ett elstängsel utan att få en stöt? Vem uppfann papper? Hur överlever man en lavin? Vad är det för vits med skottår? Vilket är det populäraste husdjuret i världen? Hur många stjärnor finns det i Vintergatan? Varför är vattnet i havet salt?

101 av livets viktigaste frågor och svar hittar du i 101 saker du behöver veta... eller inte. För alla vetgiriga från 9 år och uppåt!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

101 Things You Need to Know ... and Some You Don't

Originalspråk

Engelska

Översättare

Torbjörn Nilsson

Publiceringsdatum

2007-07-31

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185227167

Antal Sidor

216

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

178

Vikt (kg)

0.311

Bredd (mm)

113

 

101 saker du behöver veta ... eller inte

Om boken

Varför är himlen blå? Hur kan en fågel stå på ett elstängsel utan att få en stöt? Vem uppfann papper? Hur överlever man en lavin? Vad är det för vits med skottår? Vilket är det populäraste husdjuret i världen? Hur många stjärnor finns det i Vintergatan? Varför är vattnet i havet salt? 101 av livets viktigaste frågor och svar hittar du i 101 saker du behöver veta... eller inte. För alla vetgiriga från 9 år och uppåt!

Richard Horne, Tracey Turner, Richard Horne

101 saker du behöver veta ... eller inte

 

Relaterat

Stora ordboken för små tungor

Om boken

Med ord kan man rimma, ramsa och tramsa. Skoja, vrida och vända. Med ord kan nästan vad som helst hända. Orden är helt klart barnens bästa leksak. Men språket fyller också en livsviktig uppgift. Hur långt kommer den som inte kan uttrycka sig?

I Stora ordboken för små tungor är taxen Tungan, ciceron. Den snacksaliga Ordbajsaren och pigga papegojan Goja är hans assistenter, som sköter svåra ord och interaktivitet. De är välkända från tv-serien Tunggung, ett program om språket, i Bolibompa.

Vi följer med de tre karaktärerna på en resa genom alfabetet. Vi lär oss mer än 600 matnyttiga ord, som förklaras med enkla rimmade meningar. Tungan hittar även på nya, egna ord. För så är det, alla är medskapare av språket.
Med tydliga bilder, enkla förklaringar och fin interaktivitet är detta en lärorik ordbok och en sagolik källa till inspiration för barn att jobba och leka med språket.

Varje bokstav får två uppslag, tydliga och lättlästa.
Första uppslaget: En helsidesbild som introducerar bokstaven. Smakprov: "A är en användbar bokstav. Arg och artistisk, allvarlig och annorlunda."
På motstående sida alltid: Tungans tolv bästa ord, förklaring på rim plus bild. Smakprov: "Ansikte. Ingen annan har ett ansikte som mitt. Ingen annan har ett ansikte som ditt."

Andra uppslaget: Tungans "tokord", som hon bildar genom att sätta ihop två ord. Smakprov: "Apelsin + fin. Apelsinfin. Apelsinfint är allt som är orange till färgen. Som solen ibland när den går ner bakom bergen."
"Ordbajsarens krångelikrångelord", smakprov: "Arvegods. När min farfar blev gammal och dog, fick jag ärva hans bil och hans skog". De interaktiva uppgifterna, "Skoja med Goja", smakprov: "Vilket är ditt bästa ord på A? Vilket är ditt tokord på A? Vilket är ditt krångelikrångelord på A?"

Mikaela Périer, Kenneth Andersson

Stora ordboken för små tungor