bok

Vilda djur på savannen

Fascinerande fakta

Sylvie Bézuel

Författare

Frank Bouttevin

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2011-06-13
Svenska
6-9

Författare

Sylvie Bézuel

Illustratör

Frank Bouttevin

Hur snabbt kan en gepard springa? Är det sant att giraffens tunga är svart? Och vad ska man göra om man blir anfallen av en noshörning? Det här är en spännande faktabok med flikar och klistermärken.

Vilda djur på savannen är en bok som är fullproppad med fascinerande och lättläst fakta om savannens djurliv. Här trängs lejon med hyenhundar, schimpanser och zebror - och för varje djur får man lära sig nya saker. Vem visste till exempel att tänderna på en flodhäst kan bli sextio centimeter långa? Eller att en schimpans som ler inte alls är glad, utan rädd?

Fokus i boken ligger på de naturtrogna och storslagna bilderna - de häftiga djuren nästan lyser mot den svarta bakgrunden! På varje uppslag finns det också flikar att vika upp, popupfunktioner eller klistermärken.
Det här är en bok som räcker länge, en bok att bläddra i, fascineras över alla fina flikar och små detaljer och lära sig massor av spännande fakta under tiden. I slutet av boken finns en klurig frågesport att testa sina nya kunskaper i. Vilket djur kan hoppa högst av alla på savannen nu igen? Kommer du ihåg?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originaltitel

Les Incroyables / Les animaux de la savane

Originalspråk

Franska

Publiceringsdatum

2011-06-13

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677522

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

227

Vikt (kg)

0.42

Bredd (mm)

201

Format

Inbunden

Recensioner

”Den här faktaboken ger jag högsta betyg” /Dagbladet Sundsvall

"Som barn hade jag verkligen älskat den! /.../ Den här faktaboken ger jag högsta betyg."Dagbladet Sundsvall

”Helt otroligt att det går att få med så mycket läsvärd information och fakta på 23 sidor.” / Motala Vadstena

”Livfullt, entusiasmerande och kunnigt” /Nerikes Allehanda

"Det finns en analog interaktivitet som triggar den vetgiriga unga hjärnan. Denvisuella kraften i böckerna gör dem till ett riktigt läsäventyr."Stefan Nilson, Nerikes Allehanda

 

Vilda djur på savannen

Om boken

Hur snabbt kan en gepard springa? Är det sant att giraffens tunga är svart? Och vad ska man göra om man blir anfallen av en noshörning? Det här är en spännande faktabok med flikar och klistermärken. Vilda djur på savannen är en bok som är fullproppad med fascinerande och lättläst fakta om savannens djurliv. Här trängs lejon med hyenhundar, schimpanser och zebror - och för varje djur får man lära sig nya saker. Vem visste till exempel att tänderna på en flodhäst kan bli sextio centimeter långa? Eller att en schimpans som ler inte alls är glad, utan rädd? Fokus i boken ligger på de naturtrogna och storslagna bilderna - de häftiga djuren nästan lyser mot den svarta bakgrunden! På varje uppslag finns det också flikar att vika upp, popupfunktioner eller klistermärken. Det här är en bok som räcker länge, en bok att bläddra i, fascineras över alla fina flikar och små detaljer och lära sig massor av spännande fakta under tiden. I slutet av boken finns en klurig frågesport att testa sina nya kunskaper i. Vilket djur kan hoppa högst av alla på savannen nu igen? Kommer du ihåg?

Sylvie Bézuel, Frank Bouttevin

Vilda djur på savannen

Relaterat