bok

A-b-c-d, råttan kokar te

Emma AdBåge

Författare

Emma AdBåge

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2012-01-17
Svenska
0-3

Författare

Emma AdBåge

Illustratör

Emma AdBåge

Klassisk barnramsa med trendiga bilder!

Kul med ord och bilder för de allra minsta. En pekbok i stadig kartong:

A-B-C-D råttan kokar te.
E-F-G-H barna tittar på.
I-J-K-L får vi ost i kväll?
M-N-O-P vi får pappa be.
Q-R-S-T-U se han kommer nu!
V-x-Y-Z-Å-Ä-Ö hit med ost och brö,
katten är ju dö!

Emma Adbåge har tidigare skrivit och illustrerat en rad böcker. Bilderboken Vi hittar Smulbert (2009) fick ett lysande mottagande, liksom bilderböckerna om Leni, som också fick silverpriset i tävlingen KOLLA 2011.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-01-17

Läsordning

0

Produktion

Papper

-

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129680294

Antal Sidor

16

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

160

Vikt (kg)

0.166

Bredd (mm)

160

Recensioner

”Bilderna är härligt spretiga” / Norrtelje Tidning

"Alfabetet är tecknat i glada färger, rimmen är enkla och lätta att komma ihåg i en bok som passar de riktigt små."Margartha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

”Kul bok för de minsta” / Martina Nilsson, Motala Vadstena Tidning

"Är det dags att lära sig alfabetet ock bokstäver och samtidigt ha roligt är det här en perfekt bok. Men det är även en kul bok för de minsta som får följa med familjen råtta i vardagen."Martina Nilsson, Motala Vadstena Tidning

”Lyckan som uppstod när vi förstod att Emma Adbåge illustrerat tvååringens favoritramsa - A-B-C-D råttan kokar te, i en ny pekbok var inte att ta miste på.”/ Eva Emmelin, Laholms Tidning

 

Såret

Om boken

På skolgården står ett stort pingisbord. Det finns inga pingisrack så vi springer runt, runt, runt. En dag snubblar jag mitt i springet. PANG! Rakt på marken låg jag och fattade inte nåt. Jag såg bara himmel och lite jacka.-Lever du!? ropade Sisse.- Jag tror det, viskade jag.Sen hördes en massa fotsteg, för hela skolgården hade sett smällen. Ettorna kom, tvåorna kom, Niklas i fyran kom och några på fritids kom. Alla i kören kom, långa Anna i trean kom, och sen kom halva femman och två från sexan. Alla ville se Såret!Emma AdBåge är en mästare på att fånga livet på en skolgård: lekarna, kompisarna och gruppdynamiken. Sårethandlar om att hamna i centrum, att bli synlig och att plötsligt vara den som alla vill prata med. Det är pirrigt och härligt med uppmärksamhet, men vad händer sen, när Såret försvinner? Vem bryr sig om ett litet ärr?Emma AdBåge är en av våra mest älskade barnboksskapare. Hon är flerfaldigt prisbelönad, 2018 fick hon Augustpriset för den hyllade bilderboken Gropen.

Emma AdBåge, Emma AdBåge

Såret

 

Bajsfesten

Om boken

Att vara Charlie Schulmans pappa heter en omtyckt blogg där Alex Schulman skriver om pappalivet. 250 000 läsare följer varje vecka bloggen där det mest populära inslaget är "samtalen" som Alex för med sin sju månader gamla dotter Charlie. Det fantastiska med Charlie är att hon inte bara formulerar sig i fullständiga meningar, hon är dessutom bra på att manipulera sin pappa. Deras bloggsamtal blev utgångspunkten för bilderboken Bajsfesten.En morgon när pappan byter blöja på sin dotter visar det sig att hon inte bajsat. Han undrar varför, men får ett svävande svar. Dagen därpå har det ännu inte kommit bajs och inte dagen efter den. Pappan blir oroad och kräver att Nikki, Charlies alias i boken, berättar vad som pågår. Nikki svarar att hon "sparar sig". Pappa vill veta till vad, men hon vill inte precisera på annat sätt än att lurigt konstatera: "Den som spar han har!" Med sin charm, sina ögonblinkningar och bebisposer, sätter hon agendan och håller sin pappa på halster. Efter flera veckors oroliga kontroller efter bajs och många luftningar utan blöja, på Nikkis initiativ, sker det oundvikliga, det blir en magnifik bajsfest!Barn kommer att älska Nikki för att hon är listig och rolig och för att en bajsfest, i det här formatet, alltid är oemotståndlig! Och föräldrar kommer att känna igen sig i allt!Emma Adbåges bilder är genuint charmfulla; Nikkis och pappans kroppsspråk genererar en dynamik som bygger upp förväntningar.

Alex Schulman, Emma AdBåge

Bajsfesten

Relaterat

Nyheter

Emma och Lisen Adbåge får ”Heffaklumpen”

”Det vardagliga och vidunderliga samsas i bilderböckerna som visar vägen till barndomens vilda landskap. Att vi fallit som furor är helt naturligt”, skriver juryn i sin motivering.

De är nominerade till Deutscher Jugendliteraturpreis 2022

Emma AdBåge och Jenny Jägerfeld har nominerats till Tysklands mest prestigefyllda barn- och ungdomslitteraturpris.

De nomineras till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Emma AdBåge och Moa Backe Åstot har båda nominerats till priset som sedan 2013 delas ut till ett skönlitterärt verk som är skrivet på ett av de nordiska språken.

De är nominerade till Norrlands litteraturpris 2022

Himlabrand av Moa Backe Åstot och Ett rum till Lisen av Elin Johansson, Ellen Svedjeland och Emma Adbåge är nominerade i kategorin barn- och ungdomslitteratur.

Tre nomineringar till Augustpriset 2021

Furan, Ett rum till Lisen och Himlabrand har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.