bok

Buster vill inte sova

Marie Oskarsson

Författare

Lisa Lanning

Illustratör

Beskrivning

2012-03-22
Svenska
3-6

Författare

Marie Oskarsson

Illustratör

Lisa Lanning

Klockren godnattsaga med värme och humor! Det är mörkt, det är kväll, det är sovdags. Buster tittar i mörkret. Mamma ligger bredvid för att natta honom. Men Buster kan inte sova. Han är leksugen!

Mamma är verkligen sömnig. Nog snarkar hon? Men Buster vill inte sova. Buster kan inte sova. För han är inte Buster längre. Han är en liten, liten katt. En svart. Och glad. "Mjaou", säger Buster-katten. "Mjaou mjaoeli-mjaou-mjaou." "Vem är det som mjaouar här i sängen?" frågar mamma. Och så fantiserar hon om vad katten gjort under dagen och säger att katter också måste sova efter en lång lekdag med kattkompisarna!

Mamma somnar om, men nu är Buster en gul och pigg kyckling som pickar efter mat i sängen. Och sen är han en säl och till sist en tiger! Tills han blir Buster igen - och äntligen kan somna. "Snark", säger Buster. Jättehögt.

Klockren godnattbok - en varm och humoristisk bilderbok som både föräldrar och barn kan känna igen sig i. Marie Oskarsson har hittat exakt rätt ton och skapat en modern upprepningssaga av klassiskt snitt. Lisa Kleinschmidt Lanning, som här gör bilderboksdebut med bravur, har skapat härliga bilder med humor och stämning.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-03-22

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129680331

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.278

Bredd (mm)

201

Recensioner

www.barnboksprat.se

”Det är en fin godnattsaga att runda av dagens äventyr med.”

"Relationsharmonin mellan Buster, situationen och mammans självklara, tålmodiga och kreativa bemötande, av precis det djur han säger sig vara, är så fin, symbiosen mellan mor och barn så vacker. Givetvis bidrar bilderna till detta faktum – det är ’drömbilder’, fantasifulla, ljuva, goda och glada!"Marit Jonsson, Barnboksprat

”rytmisk på ett avslappnande sätt” / Skånskan

"Boken är repetativ och rytmisk på ett avslappnande sätt, bilderna på något sätt trolska trots den moderna stilen, och boken funkar precis så sövande som den är tänkt."Eva Emmelin, Skånska Dagbladet

 

Buster vill städa

Om boken

Barn gillar att hjälpa till. Men ibland kan det få oanade konsekvenser ... För innan mamma har vaknat kommer Buster på att han ska städa lite. Han måste bara prova. Han letar rätt på sopborste och dammsugare. Hela huset är så smutsigt, så smutsigt! Han sopar överallt. Det är som innebandy, tycker Buster. Men oj! Vad händer med den gröna vasen? Krasch! Nu blir det knepigt för Buster. Nu måste han verkligen städa ordentligt. Han slingrar med dammsugarslangen, men skärvorna vill inte sugas upp. Och när Buster vill tvätta golvet då blir allt blött, ja Buster också. Hela världen är så dum - ända tills mamma vaknar och tröstar.

En berättelse som skildrar barnens värld mitt-i-prick! Både texten och de spännande bilderna kombinerar lek och allvar med en stor portion humor och värme.

Marie Oskarsson, Lisa Lanning

Buster vill städa

 

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann