bok

Hannas nattbok

Marie Oskarsson

Författare

Beskrivning

2006-07-13
Svenska
9-12

Författare

Marie Oskarsson

Dumpad. Utan förklaring. Hur tacklar man det? I dagboksform, fast på natten, skriver Hanna om sin förtvivlan och förvirring när bästisen sedan dagistiden utan förvarning "gjort slut". En rapp skildring med mycket humor och värme och en exakt tonträff som gör det lätt att känna igen tonårstidens våndor.

Mitt under skolavslutningen får Hanna ett sms från bästisen Matte där det står: "Jag vill aldrig prata med dig mer." och sedan: "Fatta! Ring ALDRIG! Du finns inte." Hon är helt chockad och förstår inte vad hon gjort. Och eftersom Matte brutit all kontakt kan hon inte heller få någon förklaring. Nätterna igenom ligger hon sömnlös och går igenom allt som hänt. Visst hade de kul ihop! Men hurdan är Matte egentligen? Och hurdan är hon själv? Vem är hon? Som tur är har Hanna sin mysige lillebror och som tur är träffar hon en ny kompis som får henne att tro mera på sig själv, så att hon får kraft och mod att ta tag i situationen och stå på egna ben.

En fortsättning är planerad. Marie Oskarsson är frilansjournalist, tidigare på amelia, och bosatt i Göteborg. Hon har hos oss givit ut de uppskattade och roliga faktaberättelserna Bläckfiskresan, Vulkanexpeditionen, Snöstormseländet och Kärleksgåtan. Hon är också aktuell med en ny bilderboksserie, en pendang till Halvan-böckerna, fast nu mer för små tjejer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-07-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664270

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

140

 

Buster vill städa

Om boken

Barn gillar att hjälpa till. Men ibland kan det få oanade konsekvenser ... För innan mamma har vaknat kommer Buster på att han ska städa lite. Han måste bara prova. Han letar rätt på sopborste och dammsugare. Hela huset är så smutsigt, så smutsigt! Han sopar överallt. Det är som innebandy, tycker Buster. Men oj! Vad händer med den gröna vasen? Krasch! Nu blir det knepigt för Buster. Nu måste han verkligen städa ordentligt. Han slingrar med dammsugarslangen, men skärvorna vill inte sugas upp. Och när Buster vill tvätta golvet då blir allt blött, ja Buster också. Hela världen är så dum - ända tills mamma vaknar och tröstar.

En berättelse som skildrar barnens värld mitt-i-prick! Både texten och de spännande bilderna kombinerar lek och allvar med en stor portion humor och värme.

Marie Oskarsson, Lisa Lanning

Buster vill städa

Relaterat