bok

All världens djurungar

Fantastiska fakta

Beskrivning

2012-10-15
Svenska
3-6

Formgivare omslag

Anders Bergström

All världens djurungar är fullproppad med fascinerande och lättläst fakta om olika djur och deras ungar. Läs om små, små silkesapor och om valbebisen som är lika stor som en elefant när den föds. Om fågel, fisk och allt mittemellan.

Visste du till exempel att den illgröna smaragdboan får barn i alla regnbågens färger? Eller att den lilla kycklingen har en liten hammare på näbben för att kunna kläcka äggskalet inifrån? De naturtrogna och storslagna bilderna ger en häftig läsupplevelse - de små djurungarna nästan hoppar upp i din famn! Varje uppslag är sprängfyllt med spännande detaljer, som flikar att vika upp, popup-effekter eller klistermärken, som gör det roligt att läsa på egen hand eller tillsammans.

Det här är en bok som räcker länge, som man kan läsa, titta eller bara bläddra i. Där man kan upptäcka nya djur och miljöer och charmas av alla små bedårande djurungar - och lära sig massor av spännande fakta under tiden! I slutet av boken finns en klurig frågesport där du kan testa dina nya kunskaper: Kommer du ihåg vilket djur som bar sina ungar i munnen?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Les bébé animaux

Originalspråk

Franska

Översättare

Jenny Vargensten

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-10-15

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129684117

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

227

Vikt (kg)

0.406

Bredd (mm)

201

Relaterat

Enkla och roliga fakta om hajar

Om boken

”Lockar in alla. Är du inte ett dinosaurie-fan så kommer du att bli det.” Johan Anderblad, TV4 Nyhetsmorgon, om Enkla och roliga fakta om dinosaurier
Hajar är verkligen coola och viktiga varelser. Visste du att det finns över 500 olika arter och att en del faktiskt simmar runt i svenska vatten? Många har roliga namn som trollhaj, blåkäxa och tofswobbegong, och fastän många människor är rädda för hajar är det bara några få arter som är farliga för oss.I den här boken hittar du massor av spännande fakta om hajar. Du får till exempel veta var hajarna bor, vad de gillar att äta, hur deras tänder funkar och hur vi kan hjälpa de arter som hotas av oss människor. Och förstås allt om alla de coolaste hajarter som finns i våra hav!Enkla och roliga fakta är en faktabokserie från Rabén & Sjögren. Lekfulla böcker om barnens favoritämnen med många färgglada bilder och lagom mycket text på helt rätt nivå. Perfekt för nyfikna och faktasugna barn från förskoleåldern och uppåt.Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn och sina tidigare barnböcker om skogen, rymden och dinosaurier.De lekfulla och spännande bilderna är skapade av den populära illustratören Andrea Femerstrand.Läs också:Enkla och roliga fakta om rymdenEnkla och roliga fakta om dinosaurierEnkla och roliga fakta om kroppen

Julia Undén Wiberg, Andrea Femerstrand

Enkla och roliga fakta om hajar

Tuffa dinosaurier

Om boken

Visste du att en brontosaurus som levde för många miljoner år sedan vägde lika mycket som fyra elefanter? Och att en spinosaurus kunde svälja en hel haj i en tugga? I den här färgstarka, faktaspäckade boken får du lära känna sju olika dinosaurier – både på utsidan och insidan.
Tuffa dinousaurier är den andra fristående delen i en prisbelönt norsk faktaserie. Här får du följa med Ida och Tim som vet det mesta om dessa mytomspunna djur- och kan göra även dig till ett dinosaurieproffs! Lise Halsnes bjuder på en underhållande, lekfull och detaljrik skildring om djuren som är omöjliga att inte fascineras av. Perfekt för alla vetgiriga från 3 år och uppåt.

Line Halsnes, Line Halsnes

Tuffa dinosaurier

Alla äter alla

Om boken

I naturen går ingen säker. Där finns insekter och fåglar, fiskar och rävar. Alla vill de ha mat, men alla riskerar också att bli någon annans måltid. En efter en äter djuren upp varandra och bygger tillsammans en näringskedja som blir allt längre och längre.
En extraordinär naturbok i stort liggande format, där varje uppslag berättar en historia om ett vackert och våldsamt, hungrigt djur. Läsningen garanterar skräckblandad förtjusning, för stora och små.Aron Landahl är född 1984 och bosatt i Uppsala. Han är illustratör, musiker och sjuksköterska. Han debuterade med mysrysaren Dropp dropp (2019) och har sedan dess illustrerat flera böcker med texter av Barbro Lindgren.

Aron Landahl, Aron Landahl

Alla äter alla

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Undén Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken