bok

All världens djurungar

Fantastiska fakta

Beskrivning

2012-10-10
Svenska
3-6

Formgivare omslag

Anders Bergström

All världens djurungar är fullproppad med fascinerande och lättläst fakta om olika djur och deras ungar. Läs om små, små silkesapor och om valbebisen som är lika stor som en elefant när den föds. Om fågel, fisk och allt mittemellan.

Visste du till exempel att den illgröna smaragdboan får barn i alla regnbågens färger? Eller att den lilla kycklingen har en liten hammare på näbben för att kunna kläcka äggskalet inifrån? De naturtrogna och storslagna bilderna ger en häftig läsupplevelse - de små djurungarna nästan hoppar upp i din famn! Varje uppslag är sprängfyllt med spännande detaljer, som flikar att vika upp, popup-effekter eller klistermärken, som gör det roligt att läsa på egen hand eller tillsammans.

Det här är en bok som räcker länge, som man kan läsa, titta eller bara bläddra i. Där man kan upptäcka nya djur och miljöer och charmas av alla små bedårande djurungar - och lära sig massor av spännande fakta under tiden! I slutet av boken finns en klurig frågesport där du kan testa dina nya kunskaper: Kommer du ihåg vilket djur som bar sina ungar i munnen?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Les bébé animaux

Originalspråk

Franska

Översättare

Jenny Vargensten

Publiceringsdatum

2012-10-10

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129684117

Antal Sidor

24

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

227

Vikt (kg)

0.406

Bredd (mm)

201

Relaterat

Min första ponnybok

Om boken

Tycker du att hästar är det bästa som finns och drömmer om att börja rida? Då är den här boken något för dig!
Här får du lära dig allt som kan vara bra att veta – hur du ryktar och sköter om hästen, vilken utrustning som behövs, grunderna i ridning och hur det fungerar på ridskolan. Vad betyder det när hästen lägger öronen bakåt eller håller svansen högt? Och vad heter hästens olika färger?Sist men inte minst avslutas boken med tips på flätor och frisyrer och annat skojigt pyssel du kan göra med och för din häst. Varför inte göra en riktigt smaskig tårta till din ponny när den fyller år?Min första ponnybok är en grundläggande faktabok för de yngre läsarna, fullspäckad med härliga färgbilder och informativa illustrationer.

Katja Tydén, Linda Eriksson

Min första ponnybok

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken