bok

Titta in hos Mumintrollet

Tove Jansson

Författare

Tove Jansson

Illustratör

Beskrivning

2013-03-27
Svenska
3-6

Författare

Tove Jansson

Illustratör

Tove Jansson

Formgivare

Emilie Crispin Ekström

Formgivare omslag

Emilie Crispin Ekström

"I Mumindalen finns mycket att se. Lyft på flikarna, ett, två, tre ..."

Följ med Mumintrollet på upptäcktsfärd i Mumindalen. På varje uppslag finns ett flertal dolda skrymslen och vrår att utforska. Lyft på flikarna för att se vad eller vem som gömmer sig därunder.

De välkända karaktärerna i Mumindalen låter barnen lära sig färger, siffror, ord och antal på ett lekfullt och inbjudande sätt! En stor och generös flikbok för nyfikna fingrar, tecknad i samma stil som Tove Janssons egna bilderböcker från 1950- och 60-talen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Moomin's Very BIG lift-the-flap Book

Originalspråk

Engelska

Översättare

Annika Meijer

Serie

Mumin-biblioteket

Publiceringsdatum

2013-03-27

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129688221

Antal Sidor

12

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

300

Vikt (kg)

0.494

Bredd (mm)

249

 

Kärlek från mumintrollen

Om boken

Kärleken är tystlåten, kärleken är vild. Kärleken är försiktig, kärleken är modig. Kärlek är att hålla nära, och att släppa iväg. Kärleken är allt.

Nu kommer Mumintrollen med en perfekt presentbok till någon du tycker om. Passar till både partner, bästisen, farmor och din lilla favoritunge.

Tove Jansson

Kärlek från mumintrollen

 

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården