bok

Sex med mera

Sandra Dahlén

Författare

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2014-03-03
Svenska
12-15

Författare

Sandra Dahlén

Sex med mera tar tjejer och deras funderingar kring sex, kön och relationer på allvar. Hur kan man njuta av sin egen kropp själv eller med någon annan? Hur gör man när det inte känns bra att ha sex? Och hur kan man engagera sig om man vill förändra tjejers situation? Här finns allt som inte brukar komma med i skolans undervisning.

Boken stärker tjejers självkänsla, gör dem medvetna om sin kropp, om sin sexualitet, om tjejers villkor i samhället och rätten att sätta gränser. Teori varvas med mer praktiska tips. Sex med mera spänner över individen till samhället och tillbaka.

Sex med mera kom ut första gången 2002, denna utgåva är reviderad och uppdaterad.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-03-03

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129690279

Antal Sidor

263

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.664

Bredd (mm)

175

Recensioner

www.expressen.se

”Därmed blir ‘Sex med mera' början på en resa. Den kanske viktigaste, svåraste och mest spännande av dem alla. Resan in i identiteternas och de heta önskningarnas rike.”

"När jag läser minns jag plötsligt hur många praktiska saker jag undrade över när jag var mycket ung. Många sexuella praktiker visas med tydliga illustrationer och förklarande text. Inte bara det vanliga "mannen för in sin penis i kvinnans springa", som jag fick lära mig i skolan samtidigt som jag fingrade på ett dammigt pessar, nej, här får vi lära oss om sexchatt och strap-on och oralsex så det står härliga till. Utmärkt, anser jag. Ty genom hela boken är budskapet konsekvent: sex ska vara skönt. Ingen uppvisning, ingen plikt, ingen skam." Martina Montelius, Expressen

”Den borde finnas inom en tvåmetersradie från alla tonårstjejer som guide i livet.” / Cecilia Fridén, Jönköpings-posten

"Författaren riktar sig både i text och bild till tjejer och menar att det är en sexualupplysningsbok för tonåringar men jag kan utan att blinka rekommendera boken utanförden sfären." Cecilia Fridén, Jönköpings-posten

sarahtjulander.se

”Grym bok från Raben&Sjögren”

 

Sex med mera

Om boken

Sex med mera tar tjejer och deras funderingar kring sex, kön och relationer på allvar. Hur kan man njuta av sin egen kropp själv eller med någon annan? Hur gör man när det inte känns bra att ha sex? Och hur kan man engagera sig om man vill förändra tjejers situation? Här finns allt som inte brukar komma med i skolans undervisning. Boken stärker tjejers självkänsla, gör dem medvetna om sin kropp, om sin sexualitet, om tjejers villkor i samhället och rätten att sätta gränser. Teori varvas med mer praktiska tips. Sex med mera spänner över individen till samhället och tillbaka.Sex med mera kom ut första gången 2002, denna utgåva är reviderad och uppdaterad.

Sandra Dahlén

Sex med mera

Hetero

Om boken

Vi är inte vana vid att heterosexualitet lyfts ut och granskas. Men det är just vad den här boken gör. På vilken grund bildas heterosexuella familjer? Hur har heterosar sex? Vem kan egentligen räkna sig som hetero? Hur hetero är djuren? Och är det ute att vara hetero? En revolutionerande bok, världen blir sig inte riktigt lik efter att man har läst den. Nu kommer en ny, revolutionerande faktabok av Sandra Dahlén där heterosexualiteten sätts under lupp. Hur funkar egentligen en hetero?Att vara heterosexuell betyder enligt Norstedts ordbok: "sexualdriftens inriktning mot motsatt kön". Så enkelt, och ändå inte. För varför delar vi egentligen upp folk efter vem de har sex med - vad ger det oss?Det är frågan som Sandra Dahlén ställer i inledningen till Hetero. Grundligt undersöker hon sedan bl.a. hur hetero- och homosexualitet har fungerat historiskt, (och hur historien har tolkats för att rättfärdiga dagens normer), hur heterosar har sex och vad som egentligen ska räknas som heterosex, hur heterosexualiteten kan sätta käppar i hjulet för jämställdheten, hur det går till i djurvärlden - har de som säger att heterosexualitet är det "naturliga" verkligen rätt - om vi jämför med hur det fungerar hos djuren? Fakta och resonemang varvas med roliga ögonöppnare, som t.ex. testen "Hur hetero är du?", intervjuer med kända heterosar, enkätfrågor om hur man ser att någon är hetero.En revolutionerande bok, världen blir sig inte riktigt lik efter att man har läst den! "Hur ser heterosexuella ut?Lotta Vilde Wahl: För några år sedan såg man tydligare på utseendet vilka kvinnor som var hetero - då var det page och mer striktare stil, nu är det svårare ... men det är definitivt bara heterokvinnor som har långa naglar. Heteromän har ofta få gester när de talar och dämpade färger på kläderna."Sandra Dahlén är född 1974 och bosatt i Stockholm. Hon har jobbat åt RFSU och är frilansande sexualupplysare och utbildare. Hon har även hållit utbildningar i Indien och Tanzania.

Sandra Dahlén, Elina Grandin

Hetero

Relaterat