bok

Kalle och Elsa rymmer

Jenny Westin Verona

Författare

Jesús Verona

Illustratör

Beskrivning

2016-05-27
Svenska
3-6

Författare

Jenny Westin Verona

Illustratör

Jesús Verona

Formgivare omslag

Jesús Verona

Kalle och Elsa är hemma, för dagis är stängt. De har lekt med nästan allt: hästen, legot, spisen och dockorna. Nu är det tråkigt! Då säger Kalle: "Jag vet, vi rymmer!" En fantastisk idé tycker Elsa. De packar varsin ryggsäck med sådant som man måste ha med: filt, svärd, bok, halsband, solglasögon och lite annat. Kalles mamma märker inget för hon sitter vid datorn. Sen bär det av. Ut i djungeln där det finns giftiga äpplen, vargar och krokodiler ...

Debutanten Jenny Westin Verona fångar precis den härliga rymmarstämningen, och Jesús Veronas färgmättade bilder på stora uppslag framhäver dramatiken när villaträdgården blir en djungel - så magisk och läskig att det suger i magen!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2016-05-27

Produktion

Papper

Munken Pure

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129698367

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

306

Vikt (kg)

0.404

Bredd (mm)

224

Format

Inbunden

Recensioner

”Man låter sig gärna ryckas med i denna skickligt berättade historia. Helhetsbetyg: 4.” /BTJ

"Debutanten Jenny Westin Verona fångar exakt rätt ton i barnens dialog i sin välstämda text. De färgstarka bilderna i digitalt kollage fyller hela uppslagen och bjuder på härligt infallsrika och detaljerade miljöer som får historien att växa. Man låter sig gärna ryckas med i denna skickligt berättade historia. Helhetsbetyg: 4."

 

Kalle och Elsa sover över

Om boken

Ikväll ska Kalle sova över hos Elsa. De sätter på sig pyjamasarna direkt, så att övernattningen kan börja på riktigt! På övernattningar ska man vara vaken hela natten och äta chips och se på stjärnorna. Och kanske bygga något riktigt stort, som en rymdraket! Det går lätt att svetsa ihop en raket av stål och stjärnstoft och snart flyger Elsa och Kalle mot månen. Men i rymden lurar även svarta hål. Det kan vara farligt , varnar Kalle, men Elsa lyssnar inte utan dyker rätt in i det svarta hålet. Vad ska Kalle göra nu? Han måste dyka efter förstås!

Jenny Westin Verona och Jesús Verona tar oss med på en fartfylld och färgsprakande resa genom nattrymden i sin tredje bok om Elsa och Kalle, bästisarna som med hjälp av sin fantasi kan förvandla en helt vanlig övernattning till en svindlande rymdfärd!

Jenny Westin Verona, Jesús Verona

Kalle och Elsa sover över

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet