bok

Ariol - Jag är en åsna!

Emmanuel Guibert

Författare

Marc Boutavant

Illustratör

Beskrivning

2017-03-27
Svenska
6-9

Författare

Emmanuel Guibert

Illustratör

Marc Boutavant

I Ariols klass går grisen Ramono. Han är Ariols bästis, och koflickan Petula som är så himla söt. Ariol gillar nog henne, han kanske tillochmed är lite lite, lite kär i henne. I klassen går också flugan Bisbilla som kan alla svaren på lektionerna, hon gillar Ariol. Men Ariol har mest frågor, frågor om olika saker:

Varför måste man gå upp på morgonen när det är mörkt ute? Var bor flyttfåglarna? Kan man råna en bankomat? Hur håller man en hemlis, fast man vill berätta för alla?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Ariol, Un petit âne comme vous et mois

Originalspråk

Franska

Språk

Svenska

Serie

Ariol

Publiceringsdatum

2017-03-27

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129706512

Recensioner

”Känslorna visas med enkla medel, de anas i de knappnålssmå ögonen och hållningen.” /DN

"Här trängs åsnor, flugor och hästar i samma klass, och karaktärerna är verkligen djur, inte enbart förklädda människor.Kossorna bjuder på mjölk och ost och hästarna förväntas hoppa högst på jympan. Historierna drivs av att ingen får vad de vill ha. Alla är kära i fel person och åsnan vill hellre vara häst. Känslorna visas med enkla medel, de anas i de knappnålssmå ögonen och hållningen."Andreas Palmaer

 

Ariol - Superhästen

Om boken

I tredje boken om åsnan Ariol följer vi med till doktorn för vaccinationsspruta, förbi bageriet efter skolan och Ariol tvingas till slut mot sin vilja att duscha. Livet som barn om du är en åsna!

Böckerna om åsnan Ariol och hans klass är roliga och påhittiga skildringar av vardagsliv med lustiga karaktärer och igenkänning. Böckerna är också en bra lässtart och består av korta fristående serienoveller med knorr.

Emmanuel Guibert, Marc Boutavant

Ariol - Superhästen

 

Relaterat

Ronja Rövardotter. Serieboken

Om boken

Ronja Rövardotter, Astrid Lindgrens sista stora verk, kom ut 1981. Boken har översatts till 41 språk och sålts i över 10 miljoner exemplar världen över, och den filmatiserades i mitten av 1980-talet av Tage Danielsson. 2016 gjorde Goro Miyazaki på legendariska Studio Ghibli i Japan en animerad tv-serie baserad på boken.
Berättelsen är ett av Astrid Lindgrens största sagoäventyr, en Romeo och Julia-historia om Ronja och Birk som är barn till två rivaliserande rövarhövdingar. Barnens vänskap hotas av släktfejden och den vilda naturen med alla dess invånare blir deras tillflyktsort. Det blir en kamp för fred och rättvisa, mot ondska och dumhet, innan Ronja och Birk till sist lyckas locka fram det goda hos de råa rövarna.I samlingsvolymen ingår de fyra serieböckerna: Åskvädersbarn, Vildvittrorna, Björngrottan och Glupafallet.

Astrid Lindgren, Katsuya Kondo

Ronja Rövardotter. Serieboken