bok

Min första ponnybok

Boken för dig som älskar hästar

Katja Tydén

Författare

Katja Tydén

Författare

Linda Eriksson

Författare

Beskrivning

2023-06-05
Svenska
6-9

Författare

Katja Tydén, Katja Tydén, Linda Eriksson

Formgivare

Pernilla Qvist

Formgivare omslag

Pernilla Qvist

Mediekontakt

Sofia Bengtsson

Tycker du att hästar är det bästa som finns och drömmer om att börja rida? Då är den här boken något för dig!

Här får du lära dig allt som kan vara bra att veta – hur du ryktar och sköter om hästen, vilken utrustning som behövs, grunderna i ridning och hur det fungerar på ridskolan. Vad betyder det när hästen lägger öronen bakåt eller håller svansen högt? Och vad heter hästens olika färger?

Sist men inte minst avslutas boken med tips på flätor och frisyrer och annat skojigt pyssel du kan göra med och för din häst. Varför inte göra en riktigt smaskig tårta till din ponny när den fyller år?

Min första ponnybok är en grundläggande faktabok för de yngre läsarna, fullspäckad med härliga färgbilder och informativa illustrationer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2023-06-05

Omslagsfotograf

Markus Engstrand

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129742091

Antal Sidor

80

 

Min första ponnybok

Om boken

Tycker du att hästar är det bästa som finns och drömmer om att börja rida? Då är den här boken något för dig!
Här får du lära dig allt som kan vara bra att veta – hur du ryktar och sköter om hästen, vilken utrustning som behövs, grunderna i ridning och hur det fungerar på ridskolan. Vad betyder det när hästen lägger öronen bakåt eller håller svansen högt? Och vad heter hästens olika färger?Sist men inte minst avslutas boken med tips på flätor och frisyrer och annat skojigt pyssel du kan göra med och för din häst. Varför inte göra en riktigt smaskig tårta till din ponny när den fyller år?Min första ponnybok är en grundläggande faktabok för de yngre läsarna, fullspäckad med härliga färgbilder och informativa illustrationer.

Katja Tydén, Katja Tydén, Linda Eriksson

Min första ponnybok

Relaterat

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken