bok

Tjuvarnas herre

Cornelia Funke

Författare

Beskrivning

2004-01-01
Svenska

Författare

Cornelia Funke

12-årige Prosper och hans lillebror Bo, som är 5 år, har just blivit föräldralösa och släktingar vill nu ta hand om dem och därmed skilja dem åt. Det protesterar bröderna emot och rymmer till Venedig, staden långt borta som deras mamma älskat och berättat så mycket om.

I Venedig hamnar de med ett gäng hemlösa barn som håller till i en övergiven biograf, där de får hjälp av den maskerade Tjuvarnas herre. Tjuvarnas herre gör som Robin Hood, stjäl från de rika palatsen och ger till de fattiga barnen.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Översättare

Gunilla Borén

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-01-01

Inläsare

Eva Röse

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789172257030

Format

 

Tjuvarnas herre

Om boken

12-årige Prosper och hans lillebror Bo, som är 5 år, har just blivit föräldralösa och släktingar vill nu ta hand om dem och därmed skilja dem åt. Det protesterar bröderna emot och rymmer till Venedig, staden långt borta som deras mamma älskat och berättat så mycket om. I Venedig hamnar de med ett gäng hemlösa barn som håller till i en övergiven biograf, där de får hjälp av den maskerade Tjuvarnas herre. Tjuvarnas herre gör som Robin Hood, stjäl från de rika palatsen och ger till de fattiga barnen.

Cornelia Funke

Tjuvarnas herre

Relaterat