bok

Vindens mästare

Pearl Morrison

Författare

P.R. Morrison

Författare

Beskrivning

2007-03-30
9-12

Författare

Pearl Morrison, P.R. Morrison

När Archie Stringweed vaknar på sin tioårsdag drabbas han av fler överraskningar än han någonsin kunnat föreställa sig. Hans gåtfulle farbror Rufus kommer plötsligt på besök. Av honom får han veta att han måste upplösa en förbannelse som har plågat familjen i generationer.

Han måste våga möta virvelstormen Huigor, annars kommer han att leva i ständig rädsla och bli lika feg som sin pappa och farfar. Och det är bråttom! Förbannelsen drabbar alla förstfödda söner just när de fyller tio år. Tillsammans med farbror Rufus kastas han in i ett våldsamt äventyr för att bryta förbannelsen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

The Wind Tamer

Originalspråk

Svenska

Översättare

Carla Wiberg

Publiceringsdatum

2007-03-30

Inläsare

Ulrika Malmgren

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789172257511

Format

Kartonnage,

 

Stormens förgörare

Om boken

Stormande fantasy med maxad magi! Den spännande uppföljaren till "Vindens mästare". Just som förbannelsen har lagt sig börjar åter märkliga saker hända runt ön där Archie Stringweed leker på piren ...

Pearl Morrison

Stormens förgörare

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff