bok

Vi älskar er lika mycket

Sam McBratney

Författare

Anita Jeram

Illustratör

Beskrivning

2004-09-06
3-6

Författare

Sam McBratney

Illustratör

Anita Jeram

Det var en gång en björnmamma och en björnpappa som sa till sina tre björnungar att de var de underbaraste björnungarna i hela vida världen.


Men en dag börjar ungarna undra vem av dem mamma och pappa tycker mest om.

För de kan väll inte älskar dem alla lika mycket … eller kan de det?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

You're all my favourites

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lennart Hellsing

Publiceringsdatum

2004-09-06

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185199099

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

140

Vikt (kg)

0.382

Bredd (mm)

265

 

Gissa hur mycket jag tycker om dig

Om boken

Det är svårt att mäta känslor, det upptäcker Pappaharen och Lilla Barnharen när de ska förklara sin kärlek till varandra. Hur mycket tycker du om mig? Jag älskar dig till månen och tillbaka, säger Pappaharen.
En berättelse om kärlek och hur man visar att man tycker om någon. En mysig bok att läsa tillsammans.

Den älskade boken som utkom på svenska redan 1994 kommer nu i efterlängtad lågprisutgåva.

Sam McBratney, Anita Jeram

Gissa hur mycket jag tycker om dig

 

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården