bok

Fladdermussommar

Sarah Withrow

Författare

Beskrivning

2001-02-28

Författare

Sarah Withrow

Hur känns det egentligen att vara en fladdermus? Terence är en helt vanlig kille och Lucy är den konstigaste tjejen i hela skolan. Hon målar fjärilar på kinderna och är övertygad om att hon är en fladdermus. De borde egentligen inte ha något gemensamt... En engagerande och ovanlig berättelse om vänskap. Terence är rädd för att inte passa in, för att vara för vanlig, för att inte vara cool. När hans bästa kompis åker bort över sommaren vet han inte vad han ska göra. I parken träffar han Lucy. Hon är rödhårig, har fåglar och fjärilar målade på kinderna ?och hon är en fladdermus. Med andra ord inte särskilt vanlig. När Terence och Lucy träffas händer märkliga saker. Lucy lär honom att för att överleva måst man lära sig att klara sig själv. Det är inte så dumt att vara fladdermus, ibland ser man saker och ting tydligare om man har ögonen stängda, och ibland ser livet bättre ut upp och ner. Men det finns några fladdermusregler man måste följa: man skvallrar inte och man hjälper varandra. Fladdermussommar är en ny sorts fräsch och cool prosa för unga från tio och uppåt. Sarah Withrow är journalist och författare, bosatt i Ontario, Kanada. Fladdermussommar är hennes debutbok. Översättare: Ann-Marie Ljungberg

Detaljer

Bokinformation

Originaltitel

Bat summer.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Ann-Marie Ljungberg

Publiceringsdatum

2001-02-28

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877383

Antal Sidor

152

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.327

 

Vykortsmamma

Om boken

Sarah Withrow har gjort det igen - skrivit en tät, stark berättelse om relationen - och icke-relationen - mellan människor.

Gwens mamma försvann när Gwen var åtta. Nu är hon tretton och hennes bästa kompis har just flyttat. Och Gwen har bestämt sig: innan mamman har kommit tillbaka vill hon inte ha några kompisar. Fast Clara, den nya tjejen i klassen, som sjunger för sig själv och rör sitt huvud som en kyckling, är fast besluten att bli kompis med henne.

Vykortsmamma är en ovanlig, gripande bok om vänskap och familjerelationer.

Sarah Withrow

Vykortsmamma

Relaterat