bok

Suecos

Rum vi bor i och saker vi gör

Antologi

Författare

Beskrivning

2003-03-10
Svenska
12-15

Författare

Antologi

Så här ser det nya, unga Sverige ut! Det trodde ni inte... Ungdomar från Luleå i norr till Ronneby i söder tar medierna i besittning och gör bok, radio och tv! Och de berättar sin egen historia. I ett samarbete med Sveriges Televison, Sveriges Radio, Dokumentärfilmfestivalen och Tiden reste producenten Stina Gardell till ett antal städer i Sverige. Med sig hade hon ett team med kameror och bandspelare. På varje plats bildades en ungdomsredaktion som fick ta bilder och skriva texter, de fick göra dokumentärprogram för tv och radio. Resultatet blev tv- och radiodokumentärer och utställnign på Kulturhuset i Stockholm. Och den här boken! Alla texter och bilder är av ungdomarna som är 16-20 år. Tillsammans bildar det ett starkt dokument om den tid vi lever i. Eller rättare sagt den tid DE lever i, det vill säga nu. För Sverige är förändrat. Vi vuxna känner kanske inte igen den verklighet dessa ungdomar beskriver. Men det är den unga generationen som har framtiden i sin hand och det är nog bara för oss vuxna att gilla läget. Städerna som är med i projektet var: Luleå, Östersund, Ronneby, Trollhättan och Skärholmen. Från 13 år.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-03-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879301

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

250

Vikt (kg)

0.3

Bredd (mm)

200

Format

Häftad

 

Vi upptäcker naturen

Om boken

”Full med lättlästa fakta om det lilla och det stora /…/ De färgglada bilderna är välvalda och styckena så finurligt infogade att boken upplevs som en helhet. /…/ Utmärkt!"
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Uno Nilsson. Bibliotekstjänst
Ut och upptäck! Här kommer en lekfull och faktaspäckad antologi med allt du behöver veta om våra vanligaste växter och djur. Lär dig se skillnad mellan en torsk och en gädda, hur honung blir till och vilket fotspår som hör till vilket djur i skogen. Dessutom får du pysseltips om hur man färgar vitsippor, gör egna såpbubblor eller planterar harpluttar. Och mycket mer!Bakom text och bild står några av våra allra största barnboksskapare: Emma AdBåge, Sarah Sheppard, Björn Bergenholtz och många fler. En matig samlingsvolym som inspirerar till utflykter i skog och mark under alla fyra årstider, och som lyfter fram allt vackert som finns omkring oss - som vi måste vara rädda om.

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat