En stad – två parallella världar

Foto av :

Julia Lindemalm

Publicerad:

2022-04-11

Tänk om det fanns två Malmö, ett med magi och ett utan. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek.

I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos Malmö – det försvunna Malmö utan magi – håller miljökatastrofer och kriminalitet på att förstöra staden. När Lux farmor mördas sätter det i gång hennes jakt på sanningen och de mytomspunna portalerna.

– Jag har länge haft en längtan efter att skriva något som utspelar sig i Malmö eftersom jag tycker mycket om staden jag bor i. När scenen med flickan som gräver på en kyrkogård dök upp i huvudet så föll fler och fler pusslebitar på plats. Jag blev helt uppslukad av att hitta platser och statyer i Malmö som jag kunde använda och tvista till mitt magiska Malmö, säger Helen Ekeroth.

Lux och Dimo möts utan att veta hur sammanlänkade deras öden kommer att bli. Men med fiender på båda sidorna kan de inte lita på någon. Kanske inte ens på varandra. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek och är den första delen i serien Silverringarna.

– Promenerar du i Malmö kommer du att känna igen flera av statyerna som finns i Den andra staden. I min version av staden kommer statyerna till liv vid midnatt, men det är få personer som kan se och höra dem. Lux favoriter är katterna av brons på trappan vid kanalen. Till dem går hon för att få höra senaste skvallret i utbyte mot ett garnnystan eller annan leksak, men också för att söka råd och tröst, berättar Helen.

Relaterat

Den andra staden

Om boken

I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos Malmö - det försvunna Malmö utan magi - håller miljökatastrofer och kriminalitet på att förstöra staden. När Lux farmor mördas sätter det i gång hennes jakt på sanningen och de mytomspunna portalerna. Samtidigt reser Dimo genom portalen i hopp om att hämta magi för att rädda sin stad.

Lux och Dimo möts utan att veta hur sammanlänkade deras öden kommer att bli. Men med fiender på båda sidorna kan de inte lita på någon. Kanske inte ens på varandra.

Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek och är den första delen i serien Silverringarna.Helen Ekeroth

Den andra staden

Relaterade artiklar

En stad – två parallella världar

Tänk om det fanns två Malmö, ett med magi och ett utan. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek.