Den spännande fortsättningen på Skuggan

Foto av :

Julia Lindemalm

Publicerad:

2020-04-20

Helen Ekeroths debutbok Skuggan, första delen i serien Drakberidaren, fick ett strålande mottagande. Nu kommer den spännande fortsättningen, Striden, där spänningarna i riket trappas upp, både mellan kejsaren och rebellerna, och av att den svarta draken har väckts.

När kejsaren får veta att den svarta draken är väckt har Nuwa inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden. Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel och Nuwa vet inte vem hon kan lita på. Hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer och kejsaren tar drastiska beslut för att besegra sina fiender och den mörka magin. Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.

– Jag har verkligen tyckt om att få vara kvar i Nuwas värld, säger Helen Ekeroth. Det har också gjort skrivandet enklare på ett sätt, för jag känner ju mina karaktärer, drakar och miljöer. Det som har varit lite trixig med att skriva Striden är att jag har varit tvungen att ha stenkoll på både det som redan hänt i Skuggan och det som ska hända i bok tre.

Vad har du fått för läsarreaktioner på din förra bok?

Skuggan har fått överväldigande många positiva recensioner vilket jag är väldigt tacksam för. Många läsare har önskat ett persongalleri, så det ska bli spännande att höra reaktionen på att vi har med det i Striden. Sen har jag också fått höra att en del har gråtit över att Nuwas drake Nook dog. Det är lite speciellt som författare att inse att ens bok kan skapa så starka känslor.

Kan du avslöja något kring tredje boken?

– Det blir en hel del dramatik i sista boken. Nuwa står inför svåra utmaningar samtidigt som saker händer som får henne att vilja fly från allt. De uråldriga drakarna kommer att spela en avgörande roll precis som Nuwas vänner också kommer att göra.

Några röster om Skuggan:

”Rent språkligt rör det sig om ett mjukt och böljande broderi, vilket tar en asiatisk väv i anspråk, dess mytologi, arkitektur och exotiska geografi. Mixen mellan unga västerländska attityder och uråldrig österländsk statskonst skapar spännvidd.”
Blekinge Läns Tidning

”Betyg 5 av 5. Detta är första delen i en ny fantasyserie som är riktigt bra och klart läsvärd.”
Barnboksfamiljen

”Asieninspirerad fantasy med fantastiska drakar, tuffa ryttare, vänskap och magi.”
Gotlands Allehanda

”Ekeroth har lyckats skapa en sån där värld som det är spännande att vara i.”
BokLus

Relaterat

Striden

Om boken

Den svarta draken är väckt, och när kejsaren får veta det har Nuwa inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden.
Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel och Nuwa vet inte vem hon kan lita på. Hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer och kejsaren tar drastiska beslut för att besegra sina fiender och den mörka magin.
Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.

Striden är den spännande fortsättningen på Skuggan, och andra delen i Drakberidaren-trilogin.

Helen Ekeroth

Striden

Relaterade artiklar

En stad – två parallella världar

Tänk om det fanns två Malmö, ett med magi och ett utan. Den andra staden är en berättelse om gott och ont, magi och kärlek.