Erica Hebbe

Foto av:

Jenny Hammar

Erica Hebbe bor i Vaxholm. Hon är socionom med utbildning i sexologi och arbetar som skolkurator med stort engagemang för ungas reproduktiva hälsa och rättigheter. Erica är grundare av organisationen Flow Girl som jobbar mot mensfattigdom i Kenya. Mens: Allt du vill veta (och ännu mer) är Erica Hebbes debutbok.

Relaterat

Mens: allt du vill veta

Om boken

MENS – allt du vill veta är för dig som snart ska få mens, som nyss fått mens eller som kanske haft mens ett tag. Eller för dig som helt enkelt bara vill lära dig mer om mens.
Hälften av alla människor på jorden har, kommer att få eller har haft mens. 800 miljoner har mens just idag. Med tanke på det är det egentligen märkligt att så få pratar om det. I den här boken får du lära dig allt du behöver veta om mens: vad som händer i kroppen när du får mens, vad det finns för olika mensskydd och hur du kan ta hand om dig själv på ett så bra sätt som möjligt under mensen. Vad ska du äta när du har mens? Hur var det att ha mens förr i tiden och hur kan det vara på olika platser i världen? Hur ser det egentligen ut med de mens-kliga rättigheterna i världen och vilka är menshjältarna?MENS – allt du vill veta ger dig kunskap, trygghet, kraft och självkänsla så att du är rustad för livet med mens. En bok full av viktiga fakta och peppande mens-tips, roligt och klurigt illustrerat av Louise Winblad, alias hejhejvardag!

Erica Hebbe, Louise Winblad

Mens: allt du vill veta