Lättsamt och lärorikt om livsviktig menskunskap

Foto av :

Jenny Hammar

Publicerad:

2024-05-28

Vad ska du äta när du har mens? Hur var det att ha mens förr i tiden och hur kan det vara att ha mens på olika platser i världen? Hur ser det egentligen ut med de mens-kliga rättigheterna i världen och vilka är menshjältarna?

Hälften av alla människor på jorden har, kommer att få eller har haft mens. 800 miljoner har mens just idag. Med tanke på det är det egentligen märkligt att så få pratar om det. I den här boken får du lära dig allt du behöver veta om mens: vad som händer i kroppen när du får mens, vad det finns för olika mensskydd och hur du kan ta hand om dig själv på ett så bra sätt som möjligt under mensen.

– Min mens-nördiga hjärna skapade faktiskt denna bok i en dröm. Jag vaknade upp en morgon och hade under natten fått den här boken till mig. Flög upp ur sängen och tänkte att den MÅSTE ju bara skrivas. Sökte runt efter liknande och slogs av hur otroligt få böcker det fanns om mens för denna åldersgrupp och faktiskt ingen som hade allt som denna bok har, säger Erica Hebbe.

Mens – allt du vill veta är för dig som snart ska få mens, som nyss fått mens eller som kanske haft mens ett tag. Eller för dig som helt enkelt bara vill lära dig mer om mens.

– Boken ger kunskap som jag önskar att alla unga mensare ska ha i ryggmärgen! Då skulle många kunna må så mycket bättre. Boken svarar upp på alla de rapporter och forskning som vi har kring ungas menstruella hälsa och jag hoppas den ska täppa till i alla fall några av de kunskapsluckor vi vet finns, säger Erica Hebbe.

Det är en bok full av viktiga fakta och peppande mens-tips, roligt och klurigt illustrerat av Louise Winblad, alias hejhejvardag.

–  Jag var tonåring på 90-talet med allt vad det innebar i form av ideal och synen på kvinnorkroppen. Det brinner liksom till i mig när jag får chans att vara med och förändra hur dagens flickor ska se på sin kropp. Att flickor tidigt ska vara bekanta med sin kropp och känna respekt för den och vilja ta hand om den. När jag fick manuset i min hand kände jag: JA. Det här vill jag vara med på, säger Louise Winblad.

Relaterat

Mens: allt du vill veta

Om boken

"En riktig pärla. Boken kan läsas av alla oavsett kön eller ålder."
Jack Lukkerz, BTJMENS – allt du vill veta är för dig som snart ska få mens, som nyss fått mens eller som kanske haft mens ett tag. Eller för dig som helt enkelt bara vill lära dig mer om mens.Hälften av alla människor på jorden har, kommer att få eller har haft mens. 800 miljoner har mens just idag. Med tanke på det är det egentligen märkligt att så få pratar om det. I den här boken får du lära dig allt du behöver veta om mens: vad som händer i kroppen när du får mens, vad det finns för olika mensskydd och hur du kan ta hand om dig själv på ett så bra sätt som möjligt under mensen. Vad ska du äta när du har mens? Hur var det att ha mens förr i tiden och hur kan det vara på olika platser i världen? Hur ser det egentligen ut med de mens-kliga rättigheterna i världen och vilka är menshjältarna?MENS – allt du vill veta ger dig kunskap, trygghet, kraft och självkänsla så att du är rustad för livet med mens. En bok full av viktiga fakta och peppande mens-tips, roligt och klurigt illustrerat av Louise Winblad, alias hejhejvardag!

Erica Hebbe, Louise Winblad

Mens: allt du vill veta

Relaterade artiklar

Lättsamt och lärorikt om livsviktig menskunskap

Vad ska du äta när du har mens? Hur var det att ha mens förr i tiden och hur kan det vara att ha mens på olika platser i världen? Hur ser det egentligen ut med de mens-kliga rättigheterna i världen och vilka är menshjältarna?