25 år av magi!

Den 24 augusti 1999 kom Harry Potter och De vises sten ut på svenska i översättning av Lena Fries–Gedin. Sedan dess är ingenting sig likt i barnboksvärlden. Böckerna om Harry Potter har älskats av generationer, de nådde snabbt klassikerstatus och upptäcks ständigt av nya läsare. J.K. Rowlings serie har sålt i över osannolika 600 miljoner exemplar runt om i världen, är utgivna på 85 språk och har blivit åtta filmsuccéer.

25-årsjubileet uppmärksammas på flera sätt bland annat med att Harry Potter och De vises sten släpps i en ny fantasifull och magisk version full av vackra bilder och spännande överraskningar skapad av studion MinaLima. Boken släpps lagom till 25-årsdagen den 24 augusti.

Fira med oss

Varmt välkomna att vara med och fira detta magiska jubileum med oss! Speciellt för er som arbetar med barns läsning har vi tagit fram olika typer av material som ni kan ladda ner och skriva ut gratis. Det finns festaffisch, quiz i olika svårighetsgrad, pyssel, en utställning med magisk tidslinje och annat smått och gott. Meddela oss gärna att ni vill fira genom att maila laslust@rabensjogren.se och vinka gärna till oss när ni firar – tagga @rabensjogren och #HP25

Du hittar materialet nedan.

Ladda hem pyssel, utställning, quizz och mycket mer:

Affisch

Affisch

Harry Potter

Pyssel

Pyssel

Harry Potter

Pyssel

Pyssel

Harry Potter

Tipspromenad

Tipspromenad

Harry Potter

Tipspromenad

Tipspromenad

Harry Potter

Tipspromenad

Tipspromenad

Harry Potter

Pyssel

Pyssel

Harry Potter

Utställning

Utställning

Harry Potter

Böcker om Harry Potter

Harry Potter och De vises sten

Om boken

Ett samlarobjekt för Harry Potter-fans i alla åldrar!
Den första boken i Harry Potter-serien, genomillustrerad med åtta exklusiva och interaktiva pop up-figurer, bland annat ett utvikbart Hogwartsbrev och mycket annat! Denna fantastiskt fina utgåva av Harry Potter och De vises sten är en unik upplevelse. J.K. Rowlings text är fyrfärgsillustrerad med åtta interaktiva pop up-figurer: Läsaren kommer att öppna Harrys brev från Hogwarts, avtäcka den magiska ingången till Diagongränden, göra en storslagen ankomst till stora salen på Hogwarts, och mycket mer.Boken är designad och illustrerad av MinaLima – den prisvinnande studion bakom den grafiska designen till Harry Potter- och Fantastiska vidunder-filmerna.

J.K. Rowling, Alvaro Tapia

Harry Potter och De vises sten