Lina Blixt

Foto av:

Madeleine Engberg

Lina Blixt är en bildskapare som framför allt har arbetat med barn - och ungdomsböcker, ofta innehållande mörker, mystik och läskigheter. Hon har bland annat illustrerat över femtio monster i boken Monsterbestiarium (Natur & Kultur 2018). Lina kombinerar det traditionella tecknandet med det digitala och gillar att gå loss med blyerts och tusch så det skvätter och rinner över papperet. Sedan utvecklas bilden ytterligare med hjälp av Photoshop. Inom skräckgenren är det den psykologiska skräcken som kittlar mest även om hon också är svag för zombies och slashers.

Relaterat

Skräxikon

Om boken

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre - SKRÄCK. Vi tar pulsen på de bästa monstren, skräckfilmerna, serierna och horrorböckerna. Vi lär dig hur kroppen reagerar på rädsla och bäst av allt: vi delar med oss av våra bästa tips och skräckupplevelser till dig. Boken är både ett slags uppslagsverk för den som vill veta det allra viktigaste och en blodisande källa till det bästa inom genren. Välkommen ner i avgrunden!
Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av skräckfantasterna Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.

Emma Frey-Skött, Madeleine Bäck, Lina Blixt

Skräxikon

Relaterade artiklar

Den optimala skräckguiden

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre – SKRÄCK. Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.