Lilian Edvall

Foto av:

Okänd
Född: 1948
Bosatt: i Upplands Väsby norr om Stockholm, en förort som balanserar mellan skog och flygplan.
Familj: tre barn, en man, två kaniner.
Präglad av: Södra Norrlands inland, där jag växte upp.
Varför jag skrivit tre barnböcker om kaniner: för att den första handlade om att det var svårt att bli lämnad på dagis, och den berättelsen var mig omöjligt att skriva så länge som det handlade om människobarn.
Vilken slags författare jag är: en som helst skriver om vardagen, verkar det som. Trots kaninerna.
Vad jag gjort tidigare: i femton år var jag anställd på Kamratposten, Sveriges bästa (barn)tidning. Under den tiden skrev jag också min första bok, Mensboken.
Vad jag arbetar med när jag inte skriver böcker: som frilansjournalist. Att skriva är nödvändigt, det är att kommunicera. Inte bara med andra, också med mig själv.
Lycka när det gäller skrivande:
att få till det, och att någon ser det.
Ett bra ord: kanske förmiddagskaffe, trots att jag sällan dricker det.
Ett dåligt ord: Self Storage. Hur säger man i plural, bestämd form? Ja, vad är det egentligen? Ett slags lager man kan hyra på stan. Tror jag.

Relaterat

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

Om boken

Mitt i natten vaknar kaninen och upptäcker att pappa är borta. Var kan han vara? Kaninen längtar efter honom. Pappa har lämnat ett spår - skärpet till morgonrocken. Kaninen och lillasyster går på nattjakt efter pappa . Ända ner till garaget. I mörkret. Det är läskigt, men kaninen är modig. Han behöver ju sin pappa!

Det här är den fjärde boken om Kaninen och lillasyster. De har genomgående fått fina rescensioner.

Lilian Edvall, Sara Gimbergsson

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

Relaterade artiklar

Lyssna till en godnattsaga!

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.