Lyssna till en godnattsaga!

Publicerad:

2020-01-31

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.

Lilian Edvalls böcker om Kaninen hyllades av en enig kritikerkör när de gavs ut i original. ”Kaninrealism som fungerar”, skrev Eva Wahlström i Borås Tidning och Pia Huss konstaterade i tidningen Förskolan att ”Lilian Edvalls kaninböcker har bara blivit bättre med antalet nya titlar i serien. Det är som om karaktärerna träder fram tydligare både i text och bild för oss att bli goda vänner med.” 

Böckerna i serien är inlästa av Michel Riddez.   

Kaninen som längtade hem
Det är inte helt lätt att börja på dagis när man är liten och helst vill vara hemma. Som tur var hittar kaninen en dagisfröken som är bra på att kramas och trösta. Klok, inkännande text och ljuvliga bilder.

Kaninen som ville fylla år
Kaninen älskar sin syster. Men hon fyller år alldeles för ofta. Och mamma och pappa uppvaktar henne med presenter hela tiden. En varm historia om syskonrivalitet som många säkert kan känna igen sig i.

Kaninen som inte ville sova
Vem vill gå och lägga sig när man just har fått ut alla bilarna på golvet och ska provköra den nya fina bilbana man byggt? 

Kaninen och kusinen
Varje dag hela sommaren vill Kaninen vara med Kusinen. Det känns som om Kaninens hjärta ska gå sönder när Kusinen inte ser honom! Kaninen undrar ibland om Kusinen verkligen är en riktig vän.

Kaninen som hade tappat bort sin pappa
Om man vaknar mitt i natten och pappa inte ligger där han ska - då börjar man väl undra? Det gör Kaninen. Tillsammans med lillasyster går han på pappajakt.

Tips på fler godnattsagor att lyssna till:

Godnatt alla djur av Lena Arro. Inläst av Sissela Kyle.
Bubblan och Pärlan ska sova i tält i natt. Det är så spännande! De har med sig varsin sovsäck och kudde, och Bubblan har med sig sin ficklampa. Tur, för det börjar bli mörkt där ute. Och nu tassar det utanför tältet - är det någon som vill komma in?

Elsa och godnattsagorna av Martin Olczak och Anna Sandler. Inläst av Michel Riddez.
Elsa ligger i sin säng med alla gosedjuren på hyllan. Hon har svårt att somna efter att pappa har sagt god natt och gått ut. Men då vaknar alla Elsas gosedjur till liv!

Sömnsagor av Helena Kubicek Boye och Laura Di Francesco. 
Vad gör man när barnet inte kan somna? Jo, nu kan man ta hjälp av Sömnsagor av författaren och psykologen Helena Kubicek Boye. Boken innehåller fem sömnsagor: Sömnlandet, Sömntåget, Sagohavet, Två moln och en rymdraket och Godnatt alla djur på gården som alla finns inlästa av Adam Lundgren. 

Relaterade artiklar

Nytt äventyr med barnens favorit Jack!

Martin Olczaks och Anna Sandlers succéserie får nu en fortsättning! Vargar på T-centralen är första delen i den nya serien Jacks öde. Det blir ett spännande och läskigt äventyr där hela familjen, tillsammans med den tjuriga vätten Rurik, får ge sig i kast med urgammal och livsfarlig magi från Vikingatiden!