bok

Råttans drömmar

Lilian Edvall

Författare

Eva Lindström

Illustratör

Beskrivning

2004-03-05
Svenska
6-9

Författare

Lilian Edvall

Illustratör

Eva Lindström

En härlig bok på rim med stor, lättläst text för nybörjarläsarna. Läs om råttan, som är en sann överlevnadskonstnär! Råttan bor i stan mitt bland skräp och avloppshål. Hennes vardag är grå, men hon är bra på att drömma. Och ibland blir det fest! En dag tar hon mod till sig och bjuder in sina vänner. Målar sig med läppstift och skaffar ny rosett. Dansar hela natten! Råttan är yr och lycklig när hon somnar på soffan och drömmer om prinsen, som hon kanske får. Råttan klarar sig alltid. Hon har lärt sig att borsta av morrhåren, vad som än händer. Boken gavs 1992 ut på annat förlag med titeln Råttans öden och äventyr 1&3. Lilian Edvall är född i Ångermanland, men bor sedan många år i stockholmstrakten. Hon har i 15 års tid arbetat på Kamratposten, men frilansar sedan drygt 10 år som journalist och författare. Eva Lindström har illustrerat. Läsarålder: 6-8 år

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661149

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.149

Bredd (mm)

140

 

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

Om boken

Mitt i natten vaknar kaninen och upptäcker att pappa är borta. Var kan han vara? Kaninen längtar efter honom. Pappa har lämnat ett spår - skärpet till morgonrocken. Kaninen och lillasyster går på nattjakt efter pappa . Ända ner till garaget. I mörkret. Det är läskigt, men kaninen är modig. Han behöver ju sin pappa!

Det här är den fjärde boken om Kaninen och lillasyster. De har genomgående fått fina rescensioner.

Lilian Edvall, Sara Gimbergsson

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

 

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann

Nyheter

Eva Lindström tilldelas Almapriset 2022

Astrid Lindgren Memorial Award 2022 går till den svenska bilderbokskonstnären Eva Lindström.

Lyssna till en godnattsaga!

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.