bok

Råttans drömmar

Lilian Edvall

Författare

Eva Lindström

Illustratör

Beskrivning

2004-03-05
Svenska
6-9

Författare

Lilian Edvall

Illustratör

Eva Lindström

En härlig bok på rim med stor, lättläst text för nybörjarläsarna. Läs om råttan, som är en sann överlevnadskonstnär! Råttan bor i stan mitt bland skräp och avloppshål. Hennes vardag är grå, men hon är bra på att drömma. Och ibland blir det fest! En dag tar hon mod till sig och bjuder in sina vänner. Målar sig med läppstift och skaffar ny rosett. Dansar hela natten! Råttan är yr och lycklig när hon somnar på soffan och drömmer om prinsen, som hon kanske får. Råttan klarar sig alltid. Hon har lärt sig att borsta av morrhåren, vad som än händer. Boken gavs 1992 ut på annat förlag med titeln Råttans öden och äventyr 1&3. Lilian Edvall är född i Ångermanland, men bor sedan många år i stockholmstrakten. Hon har i 15 års tid arbetat på Kamratposten, men frilansar sedan drygt 10 år som journalist och författare. Eva Lindström har illustrerat. Läsarålder: 6-8 år

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661149

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.149

Bredd (mm)

140

 

Kaninen och Kusinen

Om boken

Varje dag hela sommaren vill Kaninen vara med Kusinen. Det känns som om Kaninens hjärta ska gå sönder när Kusinen inte ser honom! Inte ser när han tar sina första simtag i simskolan. Inte frågar om han vill vara med och leka. Kaninen undrar ibland om Kusinen verkligen är en riktig vän.

Lilian Edvall, Sara Gimbergsson

Kaninen och Kusinen

 

Relaterat

Nyheter

Eva Lindström tilldelas Almapriset 2022

Astrid Lindgren Memorial Award 2022 går till den svenska bilderbokskonstnären Eva Lindström.

Lyssna till en godnattsaga!

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.