bok

Råttans drömmar

Lilian Edvall

Författare

Eva Lindström

Illustratör

Beskrivning

2004-03-10
Svenska
6-9

Författare

Lilian Edvall

Illustratör

Eva Lindström

En härlig bok på rim med stor, lättläst text för nybörjarläsarna. Läs om råttan, som är en sann överlevnadskonstnär! Råttan bor i stan mitt bland skräp och avloppshål. Hennes vardag är grå, men hon är bra på att drömma. Och ibland blir det fest! En dag tar hon mod till sig och bjuder in sina vänner. Målar sig med läppstift och skaffar ny rosett. Dansar hela natten! Råttan är yr och lycklig när hon somnar på soffan och drömmer om prinsen, som hon kanske får. Råttan klarar sig alltid. Hon har lärt sig att borsta av morrhåren, vad som än händer. Boken gavs 1992 ut på annat förlag med titeln Råttans öden och äventyr 1&3. Lilian Edvall är född i Ångermanland, men bor sedan många år i stockholmstrakten. Hon har i 15 års tid arbetat på Kamratposten, men frilansar sedan drygt 10 år som journalist och författare. Eva Lindström har illustrerat. Läsarålder: 6-8 år

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661149

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.149

Bredd (mm)

140

 

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

Om boken

Mitt i natten vaknar kaninen och upptäcker att pappa är borta. Var kan han vara? Kaninen längtar efter honom. Pappa har lämnat ett spår - skärpet till morgonrocken. Kaninen och lillasyster går på nattjakt efter pappa . Ända ner till garaget. I mörkret. Det är läskigt, men kaninen är modig. Han behöver ju sin pappa!

Det här är den fjärde boken om Kaninen och lillasyster. De har genomgående fått fina rescensioner.

Lilian Edvall, Sara Gimbergsson

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan

Nyheter

Eva Lindström tilldelas Almapriset 2022

Astrid Lindgren Memorial Award 2022 går till den svenska bilderbokskonstnären Eva Lindström.

Lyssna till en godnattsaga!

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.