bok

Råttans drömmar

Lilian Edvall

Författare

Eva Lindström

Illustratör

Beskrivning

2004-03-05
Svenska
6-9

Författare

Lilian Edvall

Illustratör

Eva Lindström

En härlig bok på rim med stor, lättläst text för nybörjarläsarna. Läs om råttan, som är en sann överlevnadskonstnär! Råttan bor i stan mitt bland skräp och avloppshål. Hennes vardag är grå, men hon är bra på att drömma. Och ibland blir det fest! En dag tar hon mod till sig och bjuder in sina vänner. Målar sig med läppstift och skaffar ny rosett. Dansar hela natten! Råttan är yr och lycklig när hon somnar på soffan och drömmer om prinsen, som hon kanske får. Råttan klarar sig alltid. Hon har lärt sig att borsta av morrhåren, vad som än händer. Boken gavs 1992 ut på annat förlag med titeln Råttans öden och äventyr 1&3. Lilian Edvall är född i Ångermanland, men bor sedan många år i stockholmstrakten. Hon har i 15 års tid arbetat på Kamratposten, men frilansar sedan drygt 10 år som journalist och författare. Eva Lindström har illustrerat. Läsarålder: 6-8 år

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-03-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661149

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.149

Bredd (mm)

140

 

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

Om boken

Mitt i natten vaknar kaninen och upptäcker att pappa är borta. Var kan han vara? Kaninen längtar efter honom. Pappa har lämnat ett spår - skärpet till morgonrocken. Kaninen och lillasyster går på nattjakt efter pappa . Ända ner till garaget. I mörkret. Det är läskigt, men kaninen är modig. Han behöver ju sin pappa!

Det här är den fjärde boken om Kaninen och lillasyster. De har genomgående fått fina rescensioner.

Lilian Edvall, Sara Gimbergsson

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

 

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Nyheter

Eva Lindström tilldelas Almapriset 2022

Astrid Lindgren Memorial Award 2022 går till den svenska bilderbokskonstnären Eva Lindström.

Lyssna till en godnattsaga!

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.