Anna Jansson

Foto av:

Anna-Lena Ahlström

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige och är översatta till 17 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern - detektiv har Anna Jansson låtit Maria Werns son få en egen barnboksserie. Hon har också startat en ny deckarserie med Örebro som spelplats, med polisen Kristoffer Bark som huvudperson. År 2020 firade Anna Jansson 20 år som författare. År 2021 tilldelades hon Crimetime Awards hederspris.

Relaterat

Strömsabotören

Om boken

Emil Wern bor i Visby, precis innanför ringmuren. I trädgården finns en gammal gul kiosk där han har sin detektivbyrå - och den behövs verkligen när det finns så många skurkar! Till sin hjälp har han tre klasskompisar, sin lillasyster Linda och hunden Molly. Ibland får även Emils mamma, polisen Maria Wern, rycka in.
Emil sitter hemma vid köksbordet och kämpar med läxan när det plötsligt hörs en rejäl smäll. Sen blir allt becksvart. Strömmen har gått. Någon eller några har sprängt en elstation i närheten och hela Visby innerstad står utan elektricitet. Emil och hans vänner i detektivbyrån tar sig genast an fallet. Och när en anonym person erkänner sprängningen och hotar att spränga fler elstationer om inte polisen betalar en stor summa pengar, blir det bråttom att hitta sabotören.

Anna Jansson

Strömsabotören

Relaterade artiklar

20-boksjubileum för Emil Wern!

Det är jubileum för den älskade serien om Emil Wern – här är TJUGONDE delen! Världsrekord i jul är en mysig pusseldeckare från storsäljande författaren Anna Jansson. Roligt och lagom klurigt i juletid.