Daniel Ericsson

Foto av:

Cato Lein

När Daniel Ericsson inte skriver barnböcker är han svensklärare på en helt vanlig mellanstadieskola. Utöver det har Daniel jobbat som bagare på ett litet hembageri i Umeå, murarhantlangare på Volvo i Skövde och bingoutropare i Arvika. Han bor i Stockholm, är bördig i Nässjö och tillbringade alla de viktiga ungdomsåren på resande fot någonstans mellan Seattle och Moskva.

Lediga stunder tillbringar han gärna på öppna ytor som hav och basketplaner, tiden däremellan gärna på mörka, trånga platser som biografer och ölkaféer. Han medverkar då och då i Kamratposten och i antologier på andra förlag.

Relaterat

Sommarlov

Om boken

Inga barn förstår texten i Tomas Ledins Sommaren är kort. Sommaren är ju så oändligt lång, full av möjligheter till lek, skoj och äventyr. I Sommarlov finns det faktiskt indianer och cowboys i skogen, i sjöarna simmar vithajar, alligatorer och sjöodjur, och lägger man bara de rätta blommorna under kudden så ... Oavsett om sommarlovet tillbringas i stan, i skogen, på badstranden eller i bilen på väg till mormor - här är de bästa tipsen för den perfekta sommaren.

Daniel Ericsson, Adam Dahlin, Lisen Adbåge

Sommarlov