bok

Trix, bus, lek

Daniel Ericsson

Författare

Adam Dahlin

Författare

Per Gustavsson

Illustratör

Sarah Sheppard

Illustratör

Beskrivning

2004-01-16
Svenska
6-9

Författare

Daniel Ericsson, Adam Dahlin

Formgivare omslag

Sarah Sheppard

Handbok i konsten att umgås för bortkomna föräldrar, ovana barnvakter, taffliga släktingar och vilsna fritidsledare, men också för busiga barn och lekglada ungar. Kort sagt en bok för alla åldrar och alla sammanhang. Tillbaka till gamla hederliga umgängesformer! Men hur var det man gjorde? Kommer du ihåg? Roliga historier. Ramsor. Trolleri. Practical jokes. Korttrix. Experiment. Ute- och inneskoj. Hur kan man sticka hål i en ballong utan att den går sönder till exempel? Vad sägs om att knäcka ett kokt ägg i pannan på storebror? Eller att tejpa för osthyveln? Här finns också förslag till enkla sysselsättningar och lekar som att tillverka blomstertavlor, bemåla stenar, göra potatistryck och framställa äppelschabloner. Eller att spå i framtiden med hjälp av ett grässtrå, att bygga burktelefoner, att skriva meddelanden med osynligt bläck, att sänka skepp på rutat papper. Inga konstigheter - allt det där vi gjorde och kunde innan TV:n och dataspelen tog över. Gammal som ung ska kunna glädjas och inspireras tillsammans. Adam Dahlin är copywriter och förlagsredaktör och Daniel Ericsson är fritidspedagog och lärare. De bubblar av idéer och projekt och vill gärna underhålla omvärlden med praktiska tips - inte bara i bokform.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-01-16

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661507

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

245

Vikt (kg)

0.405

Bredd (mm)

155

 

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

Om boken

Efter förra årets fullträff, "Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti", längtar man bara efter nya äventyr med krumelurerna Jonny, Antti och hunden Barbro! Läs och njut! När Antti har tråkigt går han till Jonny, skrotsamlare och världens bästa granne. Jonny påstår att precis som det finns en julafton och en midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som Jonny nu inviger Antti i, städning är den viktigaste. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt, riktigt tråkigt så misslyckas de, det blir helt enkelt en otroligt rolig dag.

Adam Dahlin, Emma Åkerman

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

 

Relaterat

Nyheter

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.

Humor och fakta om djurlivet under ytan

Barnens faktaboksdrottning är tillbaka! Efter succéböckerna om djuren i skogen dyker Sarah Sheppard under ytan och berättar om den slemmiga ålens märkliga liv, vad som händer på korallrevet och vilken som egentligen är Sveriges stökigaste fisk.

Kärlek, lögner och marsvin

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? I andra boken om Berit erövrar huvudpersonen en ny vän med hjälp av en ganska opraktisk lögn.

– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar

Per Gustavsson är tillbaka med en roadmovie i bilderboksformat. En fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit! Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.