bok

Sova över

Daniel Ericsson

Författare

Adam Dahlin

Författare

Maria Thore

Illustratör

Beskrivning

2003-07-10
Svenska
9-12

Författare

Daniel Ericsson, Adam Dahlin

Illustratör

Maria Thore

Hur övertalar man bäst sina föräldrar att få sova över? Vad måste man ta med sig? Och hur handskas man med besvärliga syskon som stör? Att sova över hos en kompis handlar minst av allt om att sova. Här är boken med tips och inspiration! Att sova över hos en kompis är ett pirrigt äventyr. Bara en sån sak som att man får leka flera timmar längre än i vanliga fall. Man hinner både bygga en koja och leka i den, kanske törs man sova där. Det roliga tar nämligen inte slut bara för att det är läggdags. I kojan eller sängarna viskar man hemlisar halva natten. Om man fortfarande är vaken när de vuxna gått och lagt sig kan man smyga ut och spöka. När man sover borta får man chans att visa att man klarar sig utan familjen för en gång skull. Då byter man ut sin vanliga familj mot en annan där allt är annorlunda; ny säng, nya lukter, ny mat och nya syskon. Det är oftast bara skojigt, men ibland kan det bli för mycket äventyr. När den dumma hemlängtan dyker vill man åka hem på direkten. Fast man vill ju stanna kvar också, som det var bestämt från början. Den här handboken hjälper dig genom äventyret. Den handlar mest om hur det är att sova borta, men också om hur man handskas med sin egen familj. Ha den under huvudkudden och plocka fram den när det behövs. Adam Dahlin/Daniel Ericsson: Trix, bus och lek (2001) Maria Thore: Vad kostar en krona? (2002)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-07-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658491

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

270

Vikt (kg)

0.295

Bredd (mm)

170

 

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

Om boken

Efter förra årets fullträff, "Skrotsamlarskolan med Jonny och Antti", längtar man bara efter nya äventyr med krumelurerna Jonny, Antti och hunden Barbro! Läs och njut! När Antti har tråkigt går han till Jonny, skrotsamlare och världens bästa granne. Jonny påstår att precis som det finns en julafton och en midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som Jonny nu inviger Antti i, städning är den viktigaste. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt, riktigt tråkigt så misslyckas de, det blir helt enkelt en otroligt rolig dag.

Adam Dahlin, Emma Åkerman

Tråkmånsafton med Jonny och Antti

 

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad