Mari Ahokoivu

Foto av:

Antti Ahokoivu

Mari Ahokoivu, född 1984 i Finland, numera bosatt i Köpenhamn, är en välkänd illustratör och serietecknare. Hon har bland annat gjort de tecknade serierna om Sanni och Jonas och illustrerat bilderböckerna om Dorran med text av Moa Eriksson Sandberg. 

Relaterat

Dorran och spökena

Om boken

Dorran, mamma och lillebror är och hälsar på mormor på landet. Där finns ett roligt klätterträd, massor av hallonbuskar och ett gammalt utedass där mamma ramlade ner en gång när hon var liten! Och där finns mormor, som berättar världens härligaste och läskigaste spökhistorier framför brasan på kvällarna. Dorran vet såklart att varulvar, troll och häxor inte finns på riktigt, men när det blir dags att gå till utedasset på kvällen kan hon ändå inte låta bli att undra – tänk om det finns riktiga spöken på landet …
Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu är tillbaka med en knasigt kul, spännande och fartfylld berättelse om den underbart bestämda Dorran och hennes familj. I serien finns också de fristående böckerna Gulliga lillebror, Dorran går på loppis och Dorran och dinosarna.

Moa Eriksson Sandberg, Mari Ahokoivu

Dorran och spökena

Relaterade artiklar

Fnissig upptäcktsfärd med Dorran på museet

I den tredje boken om fartfyllda Dorran blir det blir skratt och full fart när familjen släpps loss på dinosauriemuseet. För varför får man inte vara naken hos spinosaurusen egentligen? Och ja, boken är based on a true story.