Äntligen i pocket!

Publicerad:

2018-02-07

Nu släpper vi flera favoritböcker i pocket. Från Per Nilssons Augustprisade Svenne – fortfarande högaktuell och med ett nytt förord av Patrik Lundberg – till Själarnas bibliotek, den tredje och sista delen i Ransom Riggs hyllade serie om de besynnerliga barnen.

Läs mer om våra nya pocketböcker!

 

Svenne
av Per Nilsson, med förord av Patrik Lundberg

Per Nilssons kritikerrosade och Augustprisvinnande bok från 2006 är kanske mer aktuell än någonsin. Nu ger vi ut den i pocket med ett förord av journalisten och författaren Patrik Lundberg.

”I Sverige ska svenskarna bestämma.” Så kunde han säga. ”I Sverige ska inte EU-byråkraterna i Bryssel bestämma. I Sverige ska inte de multinationella storföretagen bestämma. I Sverige ska inte USA:s president bestämma. I Sverige ska svenskarna bestämma. I Irak ska irakierna bestämma. I Libanon ska libaneserna bestämma. Eller hur?”
Så kunde han säga, han som kallade sig Dackeman. Han var lätt att förstå, många lyssnade på honom, och fler och fler tyckte att han sa kloka och viktiga saker. Och sedan slutade allt med en katastrof.

Ordbrodösen
av Anna Arvidsson

En av förra årets absolut mest omskrivna och rosade ungdomsböcker var Anna Arvidssons debut, Ordbrodösen.

Berättelsen tar sin början i en bruksort i Värmland där en säregen släkt bor sedan århundraden tillbaka. Kvinnorna kan styra andras tankar och handlingar med sina skrivna ord. Dagen då Alba fyller arton är det hennes tur. När hon kliver in i samlingssalen i den nedlagda byskolan vet hon att ceremonin bara kan sluta på ett sätt. Ingen ordbrodös har någonsin misslyckats med sitt inträdesprov. Inte förrän nu.

Djupa ro
av Lisa Bjärbo

”Jonathan är död. Dom hittade honom igår. Vi måste åka hem. Det blir aldrig mer normalt.”

I det lilla småländska samhället Ingelstad hittas en dag nittonåriga Jonathan död. Hans kropp ligger livlös vid badplatsen Djupa Ro, och när beskedet når de närmsta fyra vännerna återvänder de till sin barndomsort. De säger att det är för att gå på begravningen. Men egentligen handlar det nog minst lika mycket om att överleva. Lisa Bjärbos hyllade bok Djupa Ro är en berättelse om vänskap, sorg och små samhällen. Om gamla minnen, nya känslor och hemligheter som sakta sipprar fram när man skrapar lite på ytan.

Tio över ett
av Ann-Helén Laestadius

Vinnare av Augustpriset 2016! En roman om kärlek, vänskap och en smått otrolig stadsflytt.

Maja vaknar varje natt. I gruvan under jord sprängs det och hon är livrädd för att stan ska rasa, att hennes familj ska dö. Kiruna måste flytta, men Maja vill inte lämna sitt hus. Hon vill att allt bara ska vara som vanligt. Att bästa kompisen Julia ska bo på andra sidan gatan och att hockeykillen Albin någon gång ska upptäcka henne. Men sprickorna kryper allt närmare. Och alla tvingas till förändringar. Maja inser att det inte bara är stan som håller på att rämna.

Om du såg mig nu
av Sofia Nordin

Fristående fortsättning på Sofia Nordins kritikerrosade böcker En sekund i taget, Spring så fort du kan och Som om jag vore fantastisk.

”Hon måste fatta att det är hennes tur att prata nu. Hon måste fatta vad hon borde säga. Och ändå gör hon det inte. Kom igen, tänker jag. Bara säg det. Säg förlåt så kommer allt att vara bra sen. Men Ella bara tiger.”

Efter febern ligger världen i spillror. Det är få människor kvar. En morgon har Ella bara stuckit, utan att säga varför. Esmael följer efter henne till Umeå för att allting ska blir bra. Men vad händer när den man ska förlåta inte tycker att hon har gjort något fel? Och när man själv förvandlas till någon man inte vill vara?

Själarnas bibliotek
av Ransom Riggs

En pojke med övernaturliga krafter. En armé av livsfarliga monster. Och ett avgörande slag om de besynnerliga barnens framtid. Äventyret som började med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och fortsatte med Spökstaden, avslutas med den spännande tredje delen, Själarnas bibliotek.

Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter de besynnerliga barnen och miss Peregrine befinner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingas genomföra det allra farligaste av räddningsuppdrag. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var? En besynnerlig historia med 50 nya märkliga foton, ett äventyr som kan läsas av alla från 12 år och uppåt.