Lova Lakso

Foto av:

Malin Nyberg

Lova Lakso är socionom, har tidigare arbetat med ensamkommande barn och unga och jobbar nu som kurator på Ungdomsmottagningen. Hon är uppvuxen i Piteå men bor sedan många år i Göteborg. 2019 debuterade Lova Lakso med den kritikerrosade YA-romanen Så jävla kallt. 2024 är hon aktuell med romanen Utan att passera gå för samma målgrupp.

Relaterat

Utan att passera gå

Om boken

Issa kämpar för att inte gå sönder. Tar hand om sin lillasyster, undviker sin mamma, träffar en självgod sugardaddy som hon egentligen avskyr.
Aaden gör också vad han kan för att hålla ihop. Lagar mat med Halima i familjehemmet, övar svenska uttryck, hoppas på ett uppehållstillstånd som aldrig kommer.Hon: utlämnad till otrygga vuxna, utan att kunna lita på någon.Han: i händerna på ett samhällssystem som aldrig vill såna som han väl.När deras vägar korsas växer en skör gemenskap fram. En transtjej från Gårdsten och en kille på flykt, kanske har de vad som krävs för att hjälpa varandra att gå vidare?Utan att passera gå är Lova Laksos första roman efter den kritikerrosade debuten Så jävla kallt. Stenhårt och finstämt om oväntad vänskap i ett så kallat utsatt område.

Lova Lakso

Utan att passera gå

Relaterade artiklar

Nya pocketböcker februari 2020

Nu finns flera av våra kritikerrosade titlar utgivna i pocket.