Nya pocketböcker februari 2020

Publicerad:

2020-02-12

Nu finns flera av våra kritikerrosade titlar utgivna i pocket.

En av förra årets mest hyllade romaner för unga vuxna var Lova Laksos debut Så jävla kallt. I ett rasande tempo berättar Lova Lakso historien om Karla och hennes vänner som vill fly tristessen och kylan i hemstaden. Som en skruvad road-movie med överraskande vändningar, man vet aldrig vad som väntar bakom nästa krök.

”Läs, frys, skratta och gråt!”, skrev Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter kallade reseberättelsen för en ”Reseberättelsen ”en imponerande ungdomsbokdebut”.

Jenny Jägerfeld är en författare som inte väjer för de stora och svåra existentiella frågorna i sina böcker. Med humor och allvar har hon skapat en alldeles egen Jägerfeldsk ton som gör att läsaren skrattar och gråter om vartannat. Brorsan är kung är inget undantag!  

Expressen kallade Brorsan är kung! för ”en revolution i det lilla" och Kristianstadsbladet skrev att boken är ”ett psykologiskt och trovärdigt porträtt av ett identitetserkännande” och att språket är ”träffsäkert, rappt och trots mörka stråk mycket humoristiskt."

Katarina von Bredow har kallats för ”ungdomsromanens okrönta drottning”. Nu finns hennes rosade trilogi om livet på mellanstadiet i pocket! I böckerna möter vi bland andra Andreas, Kevin och Alicia som går i femman på Annelundsskolan. Kevin är kung, Ida drottning. Andreas är den som kan svåra ord och har alla rätt på matteproven. Alicia är populär men tillhör inte riktigt innegänget. 

Här är några pressröster om böckerna:
"Det är en läsupplevelse skriven av en författare som vill förstå och ta sin målgrupps mysterium på allvar." Jönköpings-Posten om Du & jagdel 1 i serien 

”Katarina von Bredow har skrivit en riktig bladvändare, som skärskådar tabun och samtidsföreteelser.” Smålandsposten om Hon & han, del 2 i serien

”Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom [...]” Dagens Nyheter om Han & dom, del 3 i serien

Relaterat

Brorsan är kung!

Om boken

Jag såg mig omkring. Taket var vitt och nästan lika högt som himlen och hölls upp med hjälp av enorma röda stålbalkar. Jag läste på en skylt, svarta bokstäver på vit botten: MALMÖ. Inom mig pirrade något slags bubblig förväntan. För här visste ingen något om mig. Här kunde jag vara precis exakt den jag var.

Måns bor egentligen i Stockholm, där är allt ganska trist och jobbigt. Men nu är han i en ny stad över sommaren. Han har följt med sin mamma till Malmö där hon ska jobba. En av de första dagarna träffar han på Mikkel, en kille som ser helt livsfarlig ut, ögonen är smala, arga springor och han har tatueringar över hela armarna. Mikkel utmanar Måns på skateboard, och Måns lyckas mycket bättre än Mikkel hade trott. Från och med den dagen börjar de hänga och Måns har aldrig haft så roligt med någon annan. Sommaren i Malmö verkar bli den bästa i Måns elvaåriga liv. Men vad händer när ens nyvunna vän inte tycker att man varit ärlig med allt?

Jenny Jägerfeld

Brorsan är kung!

Relaterade artiklar

Jenny Jägerfeld nomineras till Deutscher Jugendliteraturpreis 2024

Jenny Jägerfeld nomineras till priset för sin bok Brorsan är kung!.