När det spritter i kroppen vid läggdags

Foto av :

Illustratör: Nathalie Ruejas Jonson

Publicerad:

2020-05-19

Natalie Ruejas Jonsons nya bilderbok Ligg still! handlar om kvällspigghet, men även om närhet, trygghet och gemenskap.

Det är läggdags för länge sen, både för Ino och stortvillingarna. Och just ikväll har Ino bestämt att hon blivit så stor att hon ska lägga sig alldeles själv. Men det är svårt att sova, speciellt om kroppen vill nåt annat. Ikväll är det en massa snurr, hopp och lek i Inos kropp som bara måste ut. Det går faktiskt inte att ligga still då! Inte förrän föräldrarna, syskonen, katten och gosedjuret fyllt sängen blir det trångt och lugnt, och äntligen möjligt att slappna av och komma till ro.

Ligg still! är en berättelse om kvällspigghet och hur kroppen vill och behöver saker som inte alltid stämmer överens med det man borde göra. Men också om närhet, trygghet och gemenskap i en familj.

Nathalie Ruejas Jonson gjorde 2019 illustration och form till den omtyckta bilderboken Jag älskar inte med text av Vanja Burden. Ligg still! har hon både skrivit och illustrerat.

Relaterat

Ligg still!

Om boken

Det är svårt att sova speciellt om kroppen vill nåt annat. Ikväll är det en massa, snurr, hopp och lek i Inos kropp som bara måste ut. Det går inte att ligga still då. Inte förrän föräldrarna, syskonen, katten och gosedjuret fyllt sängen blir det trångt och lugnt, och äntligen möjligt att slappna av och komma till ro.

En berättelse om kvällspigghet och hur kroppen vill och behöver saker som inte alltid stämmer överens med det man borde göra. Men också om närhet, trygghet och gemenskap i en familj. En ny bilderbok av Natalie Ruejas Jonson.

Nathalie Ruejas Jonson, Nathalie Ruejas Jonson

Ligg still!

Relaterade artiklar

Varmt och kärleksfullt om vänskap och sorg

Elis har annorlunda bästisar – han är helst med granntanterna. Mina tantkompisar av Ester Roxberg och Nathalie Ruejas Jonson är en ömsint berättelse om vänskap över generationsgränserna, som går rakt in i hjärtat.