Här är alla nya böcker i mars

Publicerad:

2021-02-22

I mars står djuren och naturen i fokus, inklusive ett kärt återseende med Sveriges populäraste får, Bu och Bä. Vi får även återse Sigge som är tillbaka i en efterlängtad fortsättning på Augustnominerade Mitt storslagna liv. Dessutom får vi ta del av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut i Elaf Alis gripande bok Vem har sagt nåt om kärlek?. Välkommen till en fullmatad bokmånad!

Läsålder: 0-3 år

Obi badar av Carl Johanson

Obi har lekt utomhus hela dan och nu är det dags för ett bad. Obi hoppar i badkaret så att det stänker. Plask! Obi vet hur man tvättar magen, fötterna och rumpan. Men, har han inte glömt något? Ny pekbok om kaninen Obi för de yngsta!
Utgivningsdatum: 12 mars

Titta 10 småkryp av Björn Bergenholtz

Titta fjäril, nyckelpiga, spindel, myra, humla, geting, gräshoppa, mask, fluga och snäcka. En bok som tidigt väcker lusten till naturen!
Utgivningsdatum: 12 mars

Titta 10 fåglar av Björn Bergenholtz

Titta svan, kråka, skata, sädesärla, hackspett, uggla, koltrast, gräsand, duva och blåmes. Ingår i Björn Bergenholtz serie naturböcker för de allra minsta!
Utgivningsdatum: 12 mars

Läsålder 3-6 år

Djuren i vattnet av Sarah Sheppard

Det finns en hel värld under ytan att utforska, dyk ner så får du se. Läs om den slemmiga ålens märkliga liv, vad som händer på korallrevet och vilken som är Sveriges stökigaste fisk. En humoristisk och lärorik faktabok om allt som lever i vatten, av oefterhärmliga Sarah Sheppard.
Utgivningsdatum: 12 mars

Djuren i vattnet - pysselbok av Sarah Sheppard

Upptäck livet under vattenytan i en spännande pysselbok av barnens faktaboksdrottning Sarah Sheppard.
Utgivningsdatum: 12 mars

Djuren i skogen lär mig räkna och skriva av Sarah Sheppard

En extra stor och härlig aktivitetsbok för att öva på att skriva och räkna med djuren i skogen. Roliga klistermärken ingår!
Utgivningsdatum: 12 mars

Stora faran av Matilda Ruta

Alla djuren i Strandskogen viskar om den stora faran som ska komma. Hur ser den ut? Har den näbb eller nos? Ingen vet, men till och med de vuxna är rädda och samlar så många nötter de kan. Men när faran verkligen kommer, blir det inte alls som de trodde ...
Andra boken i Matilda Rutas bilderboksserie Strandskogen som inleddes med hyllade Syskonvecka.
Utgivningsdatum: 19 mars

Bu och Bä och stackars Bo av Lena och Olof Landström

Sveriges roligaste får är tillbaka! Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med handbroms och tre växlar. Men Bo är sjuk och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?
Utgivningsdatum: 19 mars

Alice kan allt! av Ingelin Angerborn och Johanna Kristiansson

Alice kan allt! är den efterlängtade uppföljaren till Alice vet allt!, feel good-bilderböcker om en alldeles underbart självklar tjej med härligt självförtroende.
Utgivningsdatum: 26 mars

Vad gör alla djur på kvällen? av Ester Roxberg och Hanna Albrektson

Kan du gissa vad djuren gör innan de går och lägger sig? Kika in hos djuren och se vad de har för sig precis innan läggdags. Kanske gör de samma saker som du, eller något helt annat? Perfekt godnattläsning för 2-5-åringen!
Utgivningsdatum: 26 mars

Jane och vilde Bill av Ebba Forslind

Häng med Jane som gör uppror mot den elaka cirkusdirektören, hjälper Vilde Bill och befriar de tillfångatagna hästarna. Ett storslaget och spännande vilda västern-äventyr för alla läsare från 3 år och uppåt.
Utgivningsdatum: 26 mars

Vill du bli min vän? av Anita Jeram och Sam Mc Bratney

Underbar läsning att dela tillsammans med den man älskar mest. En mysig och kärleksfull bok om att hitta en vän! Efterlängtad uppföljare till den internationella succén Gissa hur mycket jag tycker om dig?
Utgivningsdatum: 26 mars

Godis – pysselbok av Malin Koort

Välkommen in i en godisaffär där allt gott ryms! Smarrigt godispyssel där inget är för surt, salt eller för sött. Lekfullt pyssel med massor av klistermärken!
Utgivningsdatum: 1 mars

Läsålder 6-9 år

 

Svenska däggdjur av Martin Emtenäs och Jonas Källberg

Svenska däggdjur - jämför och lär känna 46 arter är en modern faktabok med snygga illustrationer, många symboler och tydlig grafik. Lär känna grävlingen, uttern och älgen. Hur ser dom ut, hur stora är dom och vad äter dom? Av duon bakom succéboken Svenska fåglar!
Utgivningsdatum: 12 mars

Svenska fåglar – kortspelet av Martin Emtenäs och Jonas Källberg

Samla fågelfamiljer och sällsynta arter i detta pedagogiska kortspel, baserat på den populära faktaboken för barn med samma namn.
Utgivningsdatum: 12 mars

Svenska fåglar – pysselbok med klistermärken av Martin Emtenäs och Jonas Källberg

Med massor av roligt pyssel och klistermärken får du lära känna ett urval av Sveriges fågelarter tillsammans med naturexperten Martin Emtenäs. Allt rikt illustrerat i Pokémoninspirerat manér av Jonas Källberg.
Utgivningsdatum: 12 mars

Kalsongkatastrofen av Ingelin Angerborn och Jenny Karlsson

Femte fristående delen i serien om den hemliga klubben AB Klant & Kompani. I den här nyutgåvan är alla Jenny Karlssons festliga bilder i färg.
Utgivningsdatum: 26 mars

Läsålder: 9-12 år

Guldkorset av Peter Lindström

Vatikanen har lånat ut ett par ovärderliga klenoder till två kyrkor i Stockholm – två kors av renaste guld som dessutom sägs ge lycka och ett rikt liv. Det dröjer dock inte länge förrän ett av korsen blir stulet.
Guldkorset är andra spännande boken om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna.
Utgivningsdatum: 19 mars

Min storslagna död av Jenny Jägerfeld

Varför är det så svårt att få nya vänner utan att samtidigt svika sin bästa vän? Är priset man får betala för att vara populär att bli någon man egentligen inte är?
Sigge, som vi mötte i den kritikerrosade och Augustnominerade Mitt storslagna liv, är tillbaka i en efterlängtad fortsättning!
Utgivningsdatum: 26 mars

Unga vuxna

Vem har sagt något om kärlek? av Elaf Ali

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia.
Utgivningsdatum: 25 mars