Stef Gaines

Foto av:

Hugo Thambert

Stef Gaines, född 1985, är bosatt i Stockholm och jobbar som serietecknare. Tecknar bland annat serien ”Ayomie och Liv” till Kamratposten. Stef tycker om att rita det mesta, men är lite extra förtjust när hon får rita känslor och spöken. Spökhunden Buster är hennes debut som barnboksillustratör. Hon nominerades, tillsammans med Tobias Söderlund, till Crimetime Award Årets barndeckare 2021 för de två första delarna i Spökhunden Buster.

Relaterat

En mardröm i källaren

Om boken

Ellens klass måste byta klassrum eftersom det gamla ska renoveras. När den nya terminen börjar ska de ha sina lektioner i spökhuset, ett hus som stått öde i många år efter en olycka. Det sägs att en lärare spökar där, och märkliga ljud hörs från källaren. Ellen, hennes bästa vän Lorraine och Buster, som är expert på att nosa upp spöken, måste ta reda på hur det ligger till.

En mardröm i källaren är den fjärde boken i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

De två första böckerna i serien, Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus, nominerades till "Årets barndeckare", Crimetime 2021.

”Söderlund griper tag i läsarna med sin förmåga att skapa skräck även för unga läsare.”

Barnboksprat

”Jag har på känn att dessa böcker kommer bli många unga läsares favoriter.”

Prickiga Paula

Tobias Söderlund, Stef Gaines

En mardröm i källaren

Relaterade artiklar

De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!