De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Publicerad:

2021-09-01

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!

Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. 

Tobias Söderlund och Stef Gaines är nominerade för serien Spökhunden Buster med böckerna Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus.

Juryns motivering:

”Nervpirrande spökhistorier som är fint sammanvävda med en gripande och inkännande skildring av att ha ett syskon som är svårt sjuk. Vi drar inte bara efter andan av spänningen utan berörs även till tårar av den ömt skildrade syskonrelationen. Författaren visar med sina historier att han förstår sig på både barn och spökerier. Välskrivet, empatiskt och läskigt.”

Det är andra året i rad som Tobias Söderlund är nominerad till priset. Förra året var han nominerad för Prästgårdens hemlighet och Ljusklotets mysterium i trilogin Spökkameran.

Martin Olczak och Anna Sandler är nominerade för serien Legenden om Jack med boken Troll i järngruvan

Juryns motivering:

”En välskriven historia med träffsäkra illustrationer som tillsammans bildar en stor läsupplevelse för barn i alla åldrar. Här får vi inte bara möta olika väsen från nordisk folktro, utan även färdas genom hela Sverige, från Göteborg till Lappland. En magisk och mystisk resa har kommit till sitt slut, men vi längtar efter fler berättelser om den trolldomskunnige Jack och hans syster.”

Andra gången gilt är det även för Martin Olczak och Anna Sandler som nominerades till priset 2016 för serien om Jack. Troll i järngruvan är den fjärde, avslutande delen i Legenden om Jack som börjar med Gastar i Göteborg, Dödskallar i Domkyrkan och Vidunder på Arlanda.

Sveriges största deckarfestival Crimetime delar för sjunde året i rad ut det stora deckarpriset Crimetime Award. Vinnaren utses av en jury. Men läsarna får också bidra, genom att rösta. 

Här röstar du på din favorit till Crimetime Award 2021 >> 

Rösta senast den 19 september.

Vinnaren presenteras och får ta emot priset på Crimetime by Night som äger rum lördag 25 september 18:30–20:00 på Bokmässan i Göteborg. Crimetime Award leds av Josefine Sundström och Rebecka Edgren Aldén och priset delas ut i fyra kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets hederspris och BookBeats pris till årets svenska deckarförfattare.

Relaterat

Docksamlarens hus

Om boken

Nominerad till Crimetime Award Årets barndeckare 2021!

Det är sommarlov och Ellens familj har tillfälligt flyttat närmare sjukhuset för hennes cancersjuka brors skull. Huset de hyr tillhör en gammal man, och när de kliver in i hallen möts Ellen av det värsta hon vet: Dockor! Hela huset är fullt av hyllor och skåp med dockor i, som alla stirrar på Ellen. Hunden Buster gillar det inte heller, utan börjar genast morra och skälla - särskilt inne i Ellens rum. Kan det vara så att Buster ser spöken igen?

Som tur är kommer bästa vännen Lorraine och hälsar på. Det här mysteriet tänker hon inte missa!

Docksamlarens hus är den andra boken i Tobias Söderlunds serie för de yngre bokslukarna, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Docksamlarens hus

Relaterade artiklar

Klassens emotjej och poppiskille förenas i kampen mot blodtörstiga odjur

Nu är det premiär för en helt ny bokserie av Martin Olczak, författaren bakom succéböckerna om Jack. Det blir spänning, det blir känslor, det blir FRUKTANSVÄRDA GREJER SOM INGEN FÅR VETA. För illustrationerna står Lina Blixt.