Ny, mysryslig bladvändare av Ingelin Angerborn

Foto av :

Fotograf: Maria Östlin

Publicerad:

2021-06-15

Hilding och hans kompisar ska spela sommarteater vid den ödsligt belägna Korpa Gruva. Enligt sägnen vakar gruvfrun över platsen och varnar besökare för olyckor och ras. Men hon kan också straffa den som gör något dumt ...


– Jag snubblade över idén till Hjärta av mörker när jag gjorde research inför en annan mysrysare på en ödekyrkogård i Kolmårdstrakten för några år sedan. I närheten låg nämligen en marmorgruva, som jag också passade på att besöka, och som genast satte i gång min fantasi. Visst skulle en gruva, djupt nere i det mörka, kalla berget, vara en perfekt plats för en mysrysare, tänkte jag. Inför själva skrivandet av boken har jag dock besökt en annan gruva. En mörk och regnig oktoberdag vandrade jag ensam omkring nere i Kleva gruvas mörka gångar. Och jag fick all inspiration jag behövde … Huuu!!!, berättar Ingelin Angerborn.

Trots att historien kring gravfrun så klart bara är gammalt skrock, dröjer det inte länge förrän Hilding och de andra börjar undra. För vad är det för konstiga ljud de hör nerifrån gruvan? Vem är det som flyttar den gamla rullstolen i Stora villan? Och vems är handen som Mårten känner i sin nacke?

Hjärta av mörker är tredje delen i den andlöst spännande Hjärtserien. Tidigare delar i serien är Hjärta av damm och Hjärta av sten.

– Böckerna i Hjärtserien handlar allihop om fem ungdomar som träffas på en teaterkurs i den första delen, Hjärta av damm. Det är Bella, Nelli, Hilding, Shirin och Mårten som råkar ut för alla de mysrysliga äventyren, men i varje bok är det en ny huvudperson. I Hjärta av damm var det Bella, i Hjärta av sten var det Nelli och nu i Hjärta av mörker har turen kommit till Hilding, säger Ingelin.

Hjärta av mörker släpps som ljudbok den 18 juni, inläst av författaren. 

Relaterat

Hjärta av mörker

Om boken

Mitt hjärta bultade häftigt i bröstet och jag var just på väg att tända ficklampan, när jag plötsligt hörde Mårtens skräckslagna skrik.

- Spring! skrek han. Spring för livet!

Hilding och hans kompisar har fått världens bästa sommarjobb. De ska vara med i Hildings pappas pjäs som ska spelas vid Korpa Gruva. En ödslig plats med tät skog, branta stup och en spännande historia. Enligt sägnen vakar gruvfrun över gruvan och varnar besökare för olyckor och ras. Men det gäller att följa hennes tre regler, annars vet man aldrig vad som kan hända ...

Det där är så klart bara gammalt skrock, men det dröjer ändå inte länge förrän Hilding och de andra börjar undra. För vem är det egentligen som ritar de mystiska tecknen på fönstret till stugan där de bor? Vem är det som skickar de underliga sms:en? Och vad är det för konstiga ljud de hör nerifrån gruvan?

Tredje delen i den andlöst spännande Hjärtserien. Hjärta av mörker är en fristående fortsättning på Hjärta av damm och Hjärta av sten.


Ingelin Angerborn

Hjärta av mörker

Relaterade artiklar

Ny Ingelin Angerborn-rysare i kort format

Ingelin Angerborn är tillbaka med en klassisk mysrysare för mellanåldern. Vems är spegelbilden i fönsterglaset, varför står vindsdörren alltid på glänt och vad är det för märkliga saker undulaten säger? De spöklikt stämningsfulla illustrationerna är signerade Lina Blixt.