Ingelin Angerborns mysrysare Rum 213 blir långfilm

Publicerad:

2016-02-29

Nu är det klart att Ingelin Angerborns bästsäljande bok Rum 213 blir långfilm i regi av Emelie Lindblom. Rum 213 är en mysrysare för mellanstadieåldern – och vinnare av Bokjuryn 2011.

I filmen följer vi tolvåriga Elvira som åker på kollo där konstiga saker börjar hända, saker som inte riktigt kan förklaras – såvida man inte tror på spöken... Tillsammans med kompisarna Bea och Meja försöker hon lösa det kusliga mysteriet i rum 213.

– Boken är en riktig bladvändare, säger regissören Emelie Lindblom, och filmen kommer bli lika spännande. Det kommer bli riktigt läskigt! Skräck för barn! Fast också mysigt, för det är även en historia om vänskap, sommarlov och den pirriga första kärleken, säger hon.

– Jag har fått många mejl och frågor från läsarna om filmatisering ända sedan boken kom ut, så jag vet att det är många som kommer att bli väldigt glada nu. Fantastiskt spännande och roligt! säger Ingelin Angerborn.

Rum 213 spelas in sommaren 2016 och har planerad premiär på sportlovet 2017.

Emelie Lindblom examinerades från Filmhögskolan i Göteborg 2011 och har bland annat skrivit och regisserat novellfilmen "2" för SVT 2013. "Rum 213" är hennes långfilmsdebut.

Ingelin Angerborn har skrivit ett tjugotal populära böcker för barn och unga. Rum 213 vann Bokjuryn 2011 (som röstades fram av 31 000 barn) och har sålts i över 35 000 exemplar.

Martin Jern och Emil Larsson skriver manus och producerar för Dansk Skalle. Dansk Skalle står bakom filmer som "Fjorton suger", "Du & jag", "Mañana", "Odjuret" och senast kortfilmen "Under rymdskeppet" som tävlade i Toronto Film Festival förra året.

Filmen produceras av Dansk Skalle i samarbete med Film i Skåne och Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet – och distribueras av Folkets Bio.

Relaterade artiklar

Ny Ingelin Angerborn-rysare i kort format

Ingelin Angerborn är tillbaka med en klassisk mysrysare för mellanåldern. Vems är spegelbilden i fönsterglaset, varför står vindsdörren alltid på glänt och vad är det för märkliga saker undulaten säger? De spöklikt stämningsfulla illustrationerna är signerade Lina Blixt.