Barnens favoritskurk Sommarskuggan är tillbaka!

Illustration av:

Johanna Arpiainen

Publicerad:

2021-09-10

Tredje boken om barnens favoritskurk är här! I Sommarskuggan och camping-buset reser Sommarskuggan norrut till staden som håller på att flytta och gör som så många andra – ”hemestrar” på en camping.

Sommarskuggan är en av SVT:s absolut populäraste karaktärer. 2019 utkom den första boken om den populäre tv-skurken, en bok som blev en enorm succé (bland annat var den 2019 års mest sålda barnbok på Adlibris). Nu kommer tredje boken och denna gång besöker den populära karaktären en camping i utkanten av staden som håller på att flytta.

Bästisarna Agnes och Ailo har under sommarlovet fått löfte om att bo på Agnes fasters camping, om de lovar att inte ställa till med för mycket bus. De har lekt samma skugglek minst hundra gånger, och nu är det inte kul längre. Men så hittar de en magisk ramsa på nätet – en ramsa som sägs kunna locka fram den riktiga Sommarskuggan ...

– Jag vill alltid skriva berättelser som ligger nära barnens verklighet och valde därför en camping. En plats många hemester-barn kan känna igen, säger Tina Mackic.

Illustrationerna till böckerna om Sommarskuggan görs av Johanna Arpiainen och den här gången är de i fyrfärg. 

– Jag älskar Johannas stil och hennes illustrationer, säger Tina Mackic. De förhöjer verkligen berättelsen. De är varma, knasiga och framför allt detaljrika. Det gäller att titta noga efter olika saker … som ledtrådar till exempel.

Sommarskuggan och camping-buset släpps som ljudbok den 17/9, inläst av Angelika Prick, skådespelare och förste skuggjägare.

Relaterat

Sommarskuggan och camping-buset

Om boken

Sommarskuggan har under flera somrar lurat barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Skuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Struts fått uppdraget att se till att skuggkistan blir inlåst för alltid.

Samtidigt sitter bästisarna Agnes och Ailo på en camping i utkanten av staden som håller på att flytta. De har lekt samma skugglek minst hundra gånger, och nu är det inte kul längre. Men så hittar de en magisk ramsa på nätet - en ramsa som sägs kunna locka fram den riktiga Sommarskuggan ...

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan och camping-buset

Relaterade artiklar

Nytt mysrysligt äventyr om Sommarskuggan

Alla barns favoritbusare är tillbaka och den här gången är det staden med alla runstenar som får besök!