Klara Nordin Stensö

Foto av:

Kajsa Göransson

Klara Nordin Stensö är född 1991 i Stockholm. Klara är illustratör, animatör och webbutvecklare. Innan hon tog sin kandidatexamen från Konstfack inom Grafisk form och illustration studerade hon både systemvetenskap vid Stockholms universitet och vävning och broderi hos Handarbetets vänner. Hon har illustrerat åt bland annat Röda Korset, animerat filmer till Jujja & Tomas Wieslanders kända barnvisor, och driver en webbyrå med sin syster Mimmi Nordin. Klara debuterade 2022 med bilderboken Den lilla lilla sjöjungfrun och har sedan dess gjort både serieböcker för vuxna, kapitelböcker för mellanåldern och bilderböcker för de minsta.

Relaterat

Min fantastiska kropp

Om boken

Hundra procent kroppsglädje!
Hej benen! Snabba och starka. Bra på att plaska och sparka.Hej magen! Len och rund och hungrig på gröt. Mums!Här kommer en glad och bejakande bok för de yngsta om kroppen, både hur den ser ut utanpå och vad som finns inuti kroppen. För kroppen är verkligen fantastisk! Tänk bara vad mycket den kan göra: springa och snurra, skratta och vila. Och tänk vad mycket det finns att upptäcka om kroppen! Att alla kroppar ser helt olika ut till exempel, med olika former och olika hudtoner.En bok med lekfulla, färgglada bilder, i tålig kartong som klarar nyfiket bläddrande, om och om igen.Emily Joof är författare till exempelvis de omtyckta bilderböckerna Superhjälteprinsessan och Det djupa blå. Klara Nordin Stensö har bland annat illustrerat den egna bilderboken Alla mina bilar och seriealbumet Den ömma modern.

Emily Joof, Klara Nordin Stensö

Min fantastiska kropp

Relaterade artiklar

Häng med på påskjakt!

Systrarna Klara Nordin Stensö och Mimmi Nordin gör sin första bok tillsammans. Den stora påskjakten är ett fartfyllt påskäventyr med ledtrådar och finurligheter som engagerar stora som små.