Klara Nordin Stensö

Foto av:

Kajsa Göransson

Klara Nordin Stensö är född 1991 i Stockholm. Klara är illustratör, animatör och webbutvecklare. Innan hon tog sin kandidatexamen från Konstfack inom Grafisk form och illustration studerade hon både systemvetenskap vid Stockholms universitet och vävning och broderi hos Handarbetets vänner. Hon har illustrerat åt bland annat Röda Korset, animerat filmer till Jujja & Tomas Wieslanders kända barnvisor, och driver en webbyrå med sin syster Mimmi Nordin. Klara debuterade 2022 med bilderboken Den lilla lilla sjöjungfrun och har sedan dess gjort både serieböcker för vuxna, kapitelböcker för mellanåldern och bilderböcker för de minsta.

Relaterat

Den stora påskjakten

Om boken

Det är påsk och hela släkten är samlad. De vuxna förbereder helgen, bakar, städar och fixar. Men kusinerna har tråååkigt, de har redan lekt allt man kan leka och gjort allt man kan göra. Då kommer mormor med en alldeles speciell lapp, för på den står en ledtråd. En ledtråd till påskjakten!
Häng med kusinernas på skattjakt hela trädgården runt. På lappen finns en ledtråd till ett hemligt ställe, och där finns en ny lapp, till ett nytt ställe och så fortsätter jakten. Lapparna gömmer sig vid bäcken, i vedboden, barnens sängar ja till och med i nåns ficka. Tillslut med lite list och samarbete hittar ni kanske godisskatten?Systrarna Klara Nordin Stensö och Mimmi Nordin gör sin första bok tillsammans. Ett fartfyllt påskäventyr med ledtrådar och finurligheter som engagerar stora som små.

Klara Nordin Stensö, Mimmi Nordin, Klara Nordin Stensö

Den stora påskjakten

Relaterade artiklar

Humoristisk debut om att vara yngst

Debutanten Klara Nordin Stensö inspireras av H.C. Andersens klassiker, men fångar en annan historia. Den lilla lilla sjöjungfrun är en sprakande bildfest och en fyndig djupdykning i utanförskap och lillasyster sjöjungfrus triumf.