Loranga, Masarin & Dartanjang för de yngsta

Illustration av:

Sara Olausson

Publicerad:

2022-03-23

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi äntligen möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format.

Böckerna är ett samarbete mellan Barbro Lindgren och Sara Olausson. Sara som står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga var den som först kom på idén om att göra böcker för de allra yngsta läsarna.

– Min kompis Hedda som är bibliotekarie frågade mig om jag inte skulle göra flera pekböcker och efter ett tag började jag tänka på Loranga som jag kände skulle passa väldigt bra i det formatet, säger Sara Olausson. Barbro tyckte också att det var en bra idé och vi började hela processen med att jag skrev ett manus och skickade till Barbro som sedan Barbrofierade allting och postade tillbaka, sedan var vi i gång.

Kommer tigrar och Dartanjang sjuk fungerar fint för de små läsarna som inte har koll på Loranga, Masarin och Dartanjang, samtidigt som det ger något extra för den vuxna läsaren som redan har en relation till de folkkära karaktärerna.

– Eftersom förebilderna till Loranga, Masarin och Dartanjang är mina kusiner, deras pappa och farfar känner jag mig väldigt trygg och hemma i de här böckerna. Samtidigt har det varit väldigt läskigt att göra det här, jag vill inte att min släkt ska tycka att det är dåligt, berättar Sara.

Relaterat

Kommer tigrar

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Kommer bilen?
Kommer åska?

Kommer tigrar!
Masarin rädd
Loranga glad

Kommer tigrar och Dartanjang sjuk är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Kommer tigrar

Dartanjang sjuk

Om boken

Loranga, Masarin och Dartanjang finns nu äntligen även för de små läsarna!

Titta Dartanjang
Dartanjang sjuk

Kommer Masarin
Dartanjang får medicin

Dartanjang sjuk och Kommer tigrar är underbara småbarnsböcker i samma anda som de älskade böckerna om Max! Med korta meningar, färgstarka illustrationer och mitt i prick-humor får vi möta de underbart knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang i ett helt nytt format. Bilderna är gjorda av Sara Olausson som även står bakom de hyllade seriealbumen om Loranga och texten är skriven i samarbete mellan Sara Olausson och Barbro Lindgren.

Barbro Lindgren, Sara Olausson, Sara Olausson

Dartanjang sjuk

Relaterade artiklar

Loranga, Masarin & Dartanjang – en kultklassiker i nyutgåva

55 år har gått sedan den nu kultklassade boken om Loranga, Masarin och Dartanjang mötte läsare för första gången. Nu kommer en ny fin utgåva med samma klassiska illustrationer som originalet, men i färg för en ännu mer sprakande läsupplevelse och med ett nyskrivet efterord av Barbro Lindgren som vi publicerar här. Dessutom berättar Helena Viale om arbetet med att färglägga Barbros illustrationer!