Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Foto av :

Illustratör: Eva Eriksson

Publicerad:

2020-09-02

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Det är en berättelse om Rosalia som älskar att dansa. Och om Juan som älskar Rosalia. Varje söndag dansar Rosalia till orkestern under det stora trädet på torget. Och varje söndag är Juan där och tittar på henne och hoppas att hon ska titta på honom. Men hur ska han få hennes uppmärksamhet? Om han ställer sig på huvudet, hoppar över en buske eller klättrar ännu högre upp i trädet?

En dag när Juan kommer till torget är Rosalia inte där. Och fast han väntar, kommer hon inte. Juan blir förtvivlad och bestämmer sig för att leta reda på henne.

Juan och Rosalia är en berättelse om den första stora kärleken. En historia fylld med dramatik som går rakt in i hjärtat. Vi får njuta av Eva Erikssons fantastiska illustrationer som genom sina detaljer låter oss se Rosalias dans och uppleva den miljö de befinner sig i som om vi var där själva. I texten känner vi igen Barbros lakoniska humor och vi får den blandning av humor och glädje som bara Barbro kan leverera.

– Jag och Eva var i Buenos Aires för många år sedan och då såg jag en liten flicka dansa, jag har inte kunnat glömma henne och har burit med mig den här historian sedan dess, berättar Barbro Lindgren. 

Barbro Lindgren är en av våra mest älskade barnboksförfattare. 2014 tilldelades hon det prestigefyllda Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Eva Eriksson är en av våra mest hyllade illustratörer. Tillsammans har de återigen skapat bilderboksmagi!

Relaterat

Juan och Rosalia

Om boken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan.

Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år. Det är en berättelse om Rosalia som älskar att dansa. Och om Juan som älskar Rosalia. Varje dag dansar Rosalia till orkestern under det stora trädet på torget. Juan vill så gärna lära känna henne, men hur ska han få hennes uppmärksamhet? Om han ställer sig på huvudet, hoppar över en buske eller klättrar ännu högre upp i trädet?

En dag när Juan kommer till torget är Rosalia inte där. Och fast han väntar, kommer hon inte. Tänk om hon har kommit bort! Juan blir förtvivlad och bestämmer sig för att leta reda på henne. Men var var det nu hon bodde?

Juan och Rosalia är en berättelse om den första stora kärleken.

Barbro Lindgren är Sveriges bilderboksdrottning och den enda svensk som mottagit det prestigefyllda ALMA-priset. Eva Eriksson är en av våra mest älskade illustratörer. Tillsammans har de återigen skapat bilderboksmagi!

Barbro Lindgren, Eva Eriksson

Juan och Rosalia

Relaterade artiklar

Loranga, Masarin & Dartanjang – en kultklassiker i nyutgåva

55 år har gått sedan den nu kultklassade boken om Loranga, Masarin och Dartanjang mötte läsare för första gången. Nu kommer en ny fin utgåva med samma klassiska illustrationer som originalet, men i färg för en ännu mer sprakande läsupplevelse och med ett nyskrivet efterord av Barbro Lindgren som vi publicerar här. Dessutom berättar Helena Viale om arbetet med att färglägga Barbros illustrationer!