Albin Alvtegen

Foto av:

Maria Holst

Albin Alvtegen, född 1993, debuterade 2016 med Nyckeln till Hinsides, skriven tillsammans med Karin Alvtegen. Det är den första delen i fantasyserien om den hemliga världen Hinsides som sedan följdes av Hinsides brinner och Hinsides väktare

Relaterat

Smittan i Hinsides

Om boken

Hemma hos Ellinors syster Sandra finns en magisk tavla som kan ändra motiv. En dag dyker det upp en ung man, Linus, som hävdar att tavlan är hans. Medan de bråkar om tavlan ringlar plötsligt en maskliknande varelse ut ur målningen. Linus rusar efter varelsen och systrarna följer efter hack i häl. Under jakten faller de alla tre genom ett djupt hål och hamnar till en början i ett kompakt mörker … Kommer Ellinor kunna hitta Sandra igen? Och kommer de att kunna hindra den otäcka varelsen från att sprida en svampsmitta som hotar att ta över allt levande i Hinsides och de andra världarna?
I de första delarna av fantasyserien Hinsides (Nyckeln till Hinsides, Hinsides väktare och Hinsides brinner) fick vi följa Linus och hans tvillingsyster Linneas hisnande äventyr. I fjärde delen, Smittan i Hinsides,får Linus sällskap av Ellinor och Sandra när Porten mellan världarna åter öppnas.

Albin Alvtegen

Smittan i Hinsides