bok

Nyckeln till Hinsides

Albin Alvtegen

Författare

Karin Alvtegen

Författare

Beskrivning

2023-06-13
Svenska
9-12

Författare

Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Illustratör Omslag

Alexander Jansson

Formgivare omslag

Jonas Lindén

Mediekontakt

Sofia Bengtsson

”Fruktansvärt spännande! Läs!”
Expressen om Nyckeln till Hinsides

Huset Trakeborg har stått tomt i många år, sedan den mystiske ägaren spårlöst försvunnit. Tvillingarna Linus och Linnéa flyttar in över sommaren, tillsammans med sin mamma. Redan första natten hör Linus underliga ljud i väggarna, och snart börjar saker försvinna.

När Linus letar efter ledtrådar i huset hittar han en nyckel under några uppbrutna golvbrädor. Vem har gömt nyckeln där, och vart leder den?

Nyckeln till Hinsides är första delen i Hinsides-serien, skapad av Albin och Karin Alvtegen. Övriga delar i serien: Hinsides brinner, Hinsides väktareoch Smittan i Hinsides.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Hinsides-trilogin

Publiceringsdatum

2023-06-13

Läsordning

1

Produktion

Papper

Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

ScandBook UAB

Produktdetaljer

ISBN

9789129741728

Antal Sidor

160

Format

Pocket

 

Smittan i Hinsides

Om boken

Hemma hos Ellinors syster Sandra finns en magisk tavla som kan ändra motiv. En dag dyker det upp en ung man, Linus, som hävdar att tavlan är hans. Medan de bråkar om tavlan ringlar plötsligt en maskliknande varelse ut ur målningen. Linus rusar efter varelsen och systrarna följer efter hack i häl. Under jakten faller de alla tre genom ett djupt hål och hamnar till en början i ett kompakt mörker … Kommer Ellinor kunna hitta Sandra igen? Och kommer de att kunna hindra den otäcka varelsen från att sprida en svampsmitta som hotar att ta över allt levande i Hinsides och de andra världarna?
I de första delarna av fantasyserien Hinsides (Nyckeln till Hinsides, Hinsides väktare och Hinsides brinner) fick vi följa Linus och hans tvillingsyster Linneas hisnande äventyr. I fjärde delen, Smittan i Hinsides, får Linus sällskap av Ellinor och Sandra när Porten mellan världarna åter öppnas.

Albin Alvtegen

Smittan i Hinsides

 

Relaterat